tisdag 6 februari 2018

Solig februari

Vilken dag vi hade igår!!
Helt fantastiskt att gå ut på gården och mötas av frostiga träd upplysta av solen!
Tack februari! Det var precis detta jag behövde!


Eftersom detta var på förmiddagen så hade solen inte ännu hunnit runt de höga träden och nådde inte riktigt ner på bakgården, men trädtopparna lystes upp så vackert. Det var så bländande att trädtopparna nästan försvinner på bilden. Solen ligger ganska lågt ännu, normalt på sommaren så når den nog längre ner vid denhär tidpunkten.En glimt av solens strålar lyste upp de frostiga grenarna i äppelträdet.
Det kändes som om någon stod och nöp mig i fingrarna, men det var bara kölden.. -14 grader...På framsidan av huset, där slapp solen på!
Ser att jag har en hel del beskärning som behöver göras på äppelträden. Var tydligen en fin tillväxt förra säsongen...

En del av den täta granhäcken har skakat av sig den tunga snön, men ställvis ligger den fortfarande kvar.
Just på vintrarna är man väldigt glad över att ha granhäck!
Den är vintergrön, fin året runt och står dessutom emot snötyngden rätt bra utan att grenarna bryts. Vanliga buskar ger lätt vika och lägger sina grenar och blir så fula till våren att de får klippas ner, för att växa upp pånytt under sommaren och se fina ut..Till kvällen blev det -21 grader... Det var riktigt kallt när man skulle sätta sig i bilen och köra hem efter ett 4 timmar långt möte...

Ha en bra vecka och en skön februari!

/ Kitty 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

1 kommentar:

Christina sa...

Vackert med vinterbilderna! Jag bor i Stockholm och det är inte speciellt mycket snö här, trist, speciellt för alla barn. Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen