lördag 2 juni 2012

Regnväder = Stickväder ;)

Vita Bellis perennis, Tusensköna, som blommar. Satte ner dessa i blomrabatten i höstas när jag tömde sommarblomskrukorna...

Den andra, första blomman på dvärgirisen har slagit ut...


Alva gillar att plocka dem...
Så nu har jag små blommor flytande i en skål på köksbordet... igen...


Har inte haft någon duk på matbordet på länge. Tyckte att jag ville piffa till det lite. Citroner, en fin inredningsdetalj i mina ögon, de får pryda bordet i en vit korg av metall. Miniatyrglasljus, Limetwist från Partylite står på ett litet fat från samma serie som korgen. Skålen som Bellisen flyter i är från Symmetria-serien från Partylite, har bloggat här och här...Bland pärlhyacinterna ser man skymten av irisknoppar. Bakom ser man tulpaner i vit/lime och mörkrosa/lila. De höga gröna i mitten är Lilium 'Navona', För ett par år sedan lade jag ner tre lökar, nu har jag tre grupper av dem! De har stora gräddvita blommor och blir rätt höga, en riktig eyecatcher!

Igår var jag och Alva ut och "jobbade" i trädgården. Hon bara ÄLSKAR när hon får vattna blommorna!


Idag kom regnet, det behövdes! Lite naturlig väta gör gott för naturen :)Var en sväng till butiken idag och "råkade" passera korgen med Red Heart garnen... De hade -50%... så jag passade på att köpa två gula nystan av 'Bella', den är lite tunnare än 'Helsinki' som jag använder till västen jag stickar.


Såhär ser det ut nu... Men efter en par veckors stickar-paus så ska jag nu ta igen lite... Väldigt passande en regnig dag som denna.


Såhär såg det ut sen...

Hoppsan... tror att jag glömde skriva upp när jag böt färg... och stickade framsidorna i olika färger... Men nu är det upprivet, korrigerat och stickat lite till! :)


Imorgon är det söndag, blir kanske lite regn då också, men vad gör det :)


Kitty


4 kommentarer:

Lilja's Corner sa...

Här har vi helt ok väder fast jag hade väntat regn. Vi gick en trädgårdsrunda, blandade om lite i komposten och rensade lite ogräs. Borde orka fortsätta lite till nu...

Det är ju riktigt fint med bellisarna i vattnet. Kanske det inte gör så mycket att hon plockar dem ;)

Drömgården sa...

Nä, int e de så farligt fast hon plockar dem, sålänge hon inte plockar allt nu när det är så lite som blommar ännu... Men man måste lära dem att de inte får röra för annars plockar hon bort allt vartefter de slår ut! Vi brukar köra med det att vi doftar på dem och så får man blåsa så att de gungar ;)

Gick en liten runda själv ikväll oxå, rensa lite, fota lite.. du vet :)

♥Min Eden♥ sa...

Hej hej,
Nämen då vet du var jag befinner mig då *skratt*...
"Pergolan" var nog färdig redan ifjol, eller det är egentligen bara en port med ribbor...
Markduken, ja den har väckt frågor :) jag har duken för ogräsets skull, i väntan på projektstart. Jag drömmer om en liten japansk hörna dit...men får se vad det blir till, om det någonsin blir till något.

Ha en bra arbetsvecka, om du nu inte råkar ha semster...
/nina

Drömgården sa...

Ja världen kan vara allt liten ibland ;)
Intressant med projektet.. får invänta bilder på bloggen sen då ni kommer igång.

Tyvärr ingen semester ännu. Studerar till trädgårdsmästare i vasaå ska jobba på skolan hela juni...
/Kitty

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen