söndag 28 april 2013

Vårstädning...

Mycket jobb i trädgården nu när snön smält bort!
Maken har varit duktig och räfsat hela gräsmattan själv. Då har jag istället fått mera tid till mina blomrabatter!
 
 
Som ni ser på bilden ovan så var det ingen trevlig syn i min entrérabatt, men igår rensade jag igenom den och gav Schersminen 'Minnesota snowflake' ett litet lyft. Gillar att ha en buske planterad mitt i rabatten! Från början var det tänkt att det skulle finnas flera buskar där och eventuellt något på stam. Men plötsligt var rabatten så full att det inte fanns något utrymme för det!
 
Nu är det bara grönskande perenner och blommande lökväxter som fattas....
 
 
Körsbärsträdet börjar få lite gröna bladknoppar. Härligt! Sen är det bara att invänta blomningen! Krokusen under fick bortrensat lite ogräs runt knopparna igår, så nu kan jag njuta mer av dem när de ska slå ut sina blommor.

 
Ännu är det grått och trist i trädgården, men sakta börjar jag se liv i växter lite här och där. Perenner som börjar visa lite grönska och knopparna på äppelträden.... Nu längtar jag verkligen efter grönskande äppelträd med vackra blommor! Kanske knopparna på bilden är fruktsporrar?? Vi kan ju alltid hoppas!
 
 
Äppelblom på Malus 'Lantun talvi' 2012!
 
 
Min Klematisport som leder till terassen designade jag för några år sedan. Planterade en klematis på var sida som skulle få klättra upp och bilda en grönskande port med tidiga blålila blommor. Har klippt ner dem lite varje år för att de ska orka komma igång bättre, eller om de inte alls kommit igång högre upp. Förra våren tror jag inte att jag behövde klippa dem alls, men de kom sig inte riktigt runt, men åtminstone ända upp kom de. Kanske iår??
 
Clematis alpina 'Cyanea' i juni 2012
Så här fint kommer det att blomma om lite mer än en månad ungefär...
 
 
Nu ska vi dra iväg till hamnen! Mina föräldrar har denna vecka flyttat ut till båten, så nu är vi dit bjudna på kaffe. Ännu kan man inte köra iväg någonstans, vi får nog vänta på att isen ska försvinna först! :D
 
Ha de gött!
 
 
- Kitty -

2 kommentarer:

Helens trädgård sa...

Det är en härlig tid nu då trädgården håller på att vakn upp från vintervilan.
Det bruna förvandlas snabbt till grönska snabbare än vad vi hinner med :=)

Trevlig fikastund ute på båten!

Liljas Corner sa...

Jag är så glad åt att jag är ledig tre dagar till, så jag hinner ut i trädgården! Jag väntar på att blåsipporna ska börja blomma, men än har jag inte sett nåt livstecken.
Bra idé att ha en blommande buske i rabatten, förresten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen