fredag 26 april 2013

Växterna vaknar till liv!!

Härligt härligt!
Våren är här!
 
 
Ute i gräset har krokusen sträckt ut sina gula knoppar. Underbart underbart! Vad jag längtat efter att få se vårblommorna efter en lång snörik vinter som denna!

 
När jag tittade lite närmare så fanns där även knoppar av den lilla ljuslila krokusen...

 
Backsippan. Den har så ljuvliga ludna knoppar. Älskar denna perenn! Snart går även den i blom!

 
Har en ny Tulpan som jag inte haft förut, 'Crispion Sweet' heter den. Har haft två andra liknande tidigare, men inte i denna färg. Tror att den kommer att vara jättefin! Men det är bara en liten knopp ännu som stuckit sig upp i jorden, så det lär nog dröja lite innan jag får njuta av den...
 
 
Allium 'Aflatunense' har kommit upp snabbt! Har den i tre av mina blomrabatter. På den ena bilden ser man hur den samlat vatten i bladvecken efter den fuktiga natten. De är så ståtliga där den slår ut sina stora bollar bland de andra perennerna!
 
 
Strax intill hittar man Pärlhyacinten som redan börjat blotta sina blå pärlor! I år har jag även vita på kommande, men den tycks vara senare, för den har först nu börjat kika upp ur jorden.

 
En storblommig vit Krokus tittar fram och lyser upp i kvällssolen.
 
Nu ska vi ha en skön helg, eller hur?! Det har vi förtjänat efter en tung arbetsvecka!
 
 
 
- Kitty -
 

1 kommentar:

Liljas Corner sa...

Det är nog roligt då det spirar och gror. Här började solen just kika fram också! Jag har rensat och haft mig inne idag. Hoppas du har en skön helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen