tisdag 10 december 2013

Mera jularrangemang...

För mig känns det som ett måste att varje år göra minst en egen julplantering! Då menar jag ett positivt måste, alltså något jag VILL göra, inget som jag känner mig tvingad till!

Denna vinter har jag faktiskt hunnit med mer än jag normalt brukar, även om jag varit mycket mer upptagen än vanligt!

Har fixat ett hjärta som jag klätt med gran,
En mossgran med belysning,
En plantering i mitt zinkhjärta,
Barnens adventskalender,
Dekorerat en Amaryllis i kruka,
en Amaryllis står i ett glas med lite mossa som håller den på plats
bakat pepparkakor,
fixat lite Rocky road fudge...
Och en plantering skulle göras i den avlånga träkrukan som jag brukar ha... men beslöt mig i sista sekund att köpa en ny kruka att plantera i. Har inte visat den ännu här, men nu ska ni få se.


Det blev en rund plåtkruka (inköpt på Sunds trädgård) istället för den rektangulära som jag använt tidigare. (2012, 2011)

Mitt favoritstadie på Hyacinten, knoppstadiet, när den precis börjar avslöja blomknopparna som är påväg upp...
Gillar det slitna intrycket man får av krukan. 

Växterna jag använt är en Azalea, Amaryllis, Hyacint och Echiveria. Har planterat i mossa och täckt ytan med en finare matta av grön mossa. Dekoration blev några kottar från Contortatallen som fick en gnutta snöspray och som avslutning en ljus rosett med små vita stjärnor.Arrangemanget i kvällsbelysning intill tända ljus.

Nu, en vecka senare har det växt till sig lite!
Amaryllisen har slagit ut, så även Hyacinten. Nog är Hyacinten vacker när den står i blomning också, även om favoritstadiet är knoppen. Tyvärr tycks inte Azalean gilla det torra och varma klimatet som det blir i vardagsrummet när man eldar i spisen... Tror jag ska byta ut den. Har en vit mini Kalankoe och en glittrig Haworthia som ännu är oplanterade...


Använder oftast vita blommor till vintern. Gillar vitt! Det är ljust och fräscht. Vit som snön! Men när det kommer till Hyacinter så är det även lite för doften. Den vita är den mildaste i doften enligt min näsa, annars kan det hända att jag sitter med huvudvärk här hemma...En av mina tre vita blommande Amaryllisar.


Kitty

1 kommentar:

Helens trädgård sa...

Vackert och stämningsfullt.
Gillar också Hyacinter och frossar av dom nu i dessa tider.

Önskar dig en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen