tisdag 11 april 2017

Nördarnas lycka över lite halm...

Ursäktar tystnaden här på bloggen, men jag har varit så upptagen senaste tiden.
Jobbat på dagarna och haft annat på kvällarna. Är inne på andra veckan på jobbet nu, det är ju april, så jag har bytt ut kockrocken mot trädgårds-outfiten.

Igår var vi ut till lotten igen för att kolla läget. De hade nämligen varit från tekniska verket och märkt ut min odlingslott. Snön var nästan helt borta också. I bakre hörnet var pinnen nästan in i grannlottens jordgubbsland och diket var på min sida, får väl bjuda på det... men det handlar om ett par kvm...

Dagarna går fort nu, och kameran har inte riktigt hängt med, så det är mobilen som förevigat vardagen. Kvaliteten därefter, men mina mobil-/instagrambilder får ni nöja er med.


Idag åkte jag och maken iväg med lastbil för att hämta upp ett gäng halmbalar av en bonde. Vi hann inte ens tippa av dem vid lotten innan Sandra var på plats. Vi stod som två barn på julafton och tittade på när våra balar åkte ner från lastbilsflaket.
Det behövs inte mycket för att göra två odlingsnördar lyckliga!
Som ni ser så har vi vitt på marken idag.. suck, säger jag bara! Det har varit riktigt uselt väder idag, och jag har ännu inte fått upp värmen efter att ha jobbat hela dagen ute i plantbutiken. Lätt snöfall, men HÅRD och piskande nordanvindar. BRRR!!


Halmen ska jag både använda i bäddarna tillsammans med stallgödsel och lite annat, till gångarna och som täckmaterial. Snart får jag köra igång på riktigt! Vi hämtade 7 stora rundbalar, mer än så rymdes inte, och vi är tre som delar på dem. Nina, Sandra och jag. Kommer att bli roligt att odla så nära in på varandra!

Sommaren ska bli ett riktigt "Projekt: självförsörjning" (på grönsaker alltså), och jag ville helst börja på för flera veckor sedan. Det är att tygla tålamodet ännu, marken är frusen, likaså dynghögen, så jag har svårt att få stallgödsel till mina odlingslimpor ännu...

Hemma i förrådet växer det på!
En del bredsådder börjar bli klara för omskolning, men det börjar bli aningen trångt på bordet... och då har jag inte ens sått allt ännu... inte ens i närheten!


Det är utlovat kallt väder 10 dagar framöver... inte alls vad jag hade önskat mig. Vintersådd på friland har inte grott ännu, men i mina plastbackar har det grott i det ena tråget. Det är vinterportlak som spruckit fram.. ser ut som att jag sått ganska tätt... lär bli en del plantor.


Ha en bra fortsättning på veckan, snart är det påsk.
Själv har jag inte hunnit fundera på nån vårstyling inne i kåken ännu, men kanske jag hinner... 

Kitty 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

1 kommentar:

Tant Otteskrufv sa...

Heja, heja! Och en glad påsk blir det säkert oavsett piff inomhus :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen