lördag 21 april 2018

Kollegor och vårförberedelser!

Majvor, Maj och Lotti

Vilken vecka!
Jag och kollegorna började plocka ut växter i plantbutiken denna vecka.
Det är ett tungt jobb som känns i både armar, ben och rygg, men roligt! Efter fem dagars plockande måste jag säga att vi hunnit ganska långt. Ännu har inte alla nya växter anlänt, så mer jobb väntas till nästa vecka. Då blir det även lite piff & städ så att butiken ser snygg och inspirerande ut inför säsongsöppningen.

Och vem trivs inte på jobbet när man får umgås med såhär underbara människor??!!Vädret har dessutom varit helt underbart!!

Förra veckan skuttade grabbarna snö, och bar bort det med maskin, för att det skulle smälta snabbare inför denna vecka då vi kärrar runt med växter över hela området. Ställvis har vi haft isigt, mest i skuggiga lägen, men det har försvunnit märkbart under dessa få dagar.

Det är så skönt att jobba ute, och jobba med kroppen. Man får röra på sig samtidigt som man får andas in frisk luft och känna solen värma i ansiktet. Massor av fåglar har flugit över här (finns ett träsk här bakom)... svanar, gäss, tranor, strandskator, blåmesar, havsörnar... Helt underbart! Har väntat sååå på att få starta upp säsongen här i plantbutiken. Visst har det varit roligt att jobba inne i trädgårdscentret också, men det är på utsidan jag trivs bäst.


Maj plockar upp vinbär på stam

Att packa upp alla växter som anländer är så roligt och intressant.
Jag har själv inte hunnit läsa igenom årets plantkatalog, så man är ju ganska nyfiken på allt som gömmer sig i leveranserna! Dessutom är det underbart att se försäljningsområdet fyllas upp och vakna till liv igen efter vintern.

Nedan är bild på ett par olika rabarbersorter som anlänt...Nu blir det en ledig helg!

Eller ja... ledig och ledig... Det beror ju på hur man ser på saken. Ledig från jobbet, men nu ska jag ta ikapp med odling och sådder!

Ha det så bra!

/ Kitty 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen