lördag 29 mars 2014

Torsdagsföreläsning: Hannu Sarenström

I torsdags åkte jag till Nykarleby för att ta del av en "torsdagsföreläsning" som Arbis ordnat. 
Kvällens hedersgäst och föreläsare var ingen mindre än 
Hannu Sarenström från Sverige!


Ni ska få se lite bilder som inspirerade mig... 
Men kom ihåg, döm inte fotokvalitén! De fotograferade bilderna är från en projektor, därför också ett dämpat ljus.... För att inte prata om den inspirerande föreläsaren Hannu, som aldrig stod stilla! Inte lätt att fotografera utan blixt då!

Ibland är det bara så skönt att gå på en föreläsning (som rör ett intressant ämne) och bara lyssna och inspireras! Man kommer alltid hem med nya ideér, ny inspiration och i det här fallet en ny syn på trädgårdstänket!

Att lära sig se det man gjort, och inte det som är ogjort!!
Ha som princip att sluta gräva och jobba i trädgården efter kl.18 om kvällen. Då har man ännu orken kvar att "tvätta upp sig", kanske sätta sig ute med något kallt att dricka och titta på det man åstadkommit!

En av de bästa saker han sa under kvällen enligt mig var: "Vi behöver ha ordentliga skyddslappar i livet! Och ha roligt på vägen dit!" (Beundra det du gjort och störs inte av det ogjorda, NJUT!)


Vi var i god tid på plats. Visste att vi skulle bli många och ville sitta långt fram för att se bra och hänga med! Ja.. så vi satte oss i mitten på första parkett! Sedan flyttade de bordet med hans dator, så jag satt bredvid den, så jag fick verkligen se honom på nära håll! :)

Snödroppe, Galanthus 'Desdemona'
Jag fotograferade en del under tiden han pratade. 
Jag har nämligen en benägenhet att glömma allt jag hört annars! 
När det dök upp någon vacker växt eller bra idé så skrev jag ner namnet i mitt anteckningsblock, fotograferade namnet och sedan fotograferade jag bilden! På så vis kan jag bara titta på mina bilder efteråt och så får jag reda på namnen, annars finns det inte en chans att jag sulle minnas dem alla!Han visade många vackra bilder, både vackra motiv och snyggt fotograferat.

Det var intressant att höra om resan hur han skapat sin trädgård från början, grävt om, ändrat på, satt till, flyttat om osv.
Hannu hade ett härligt sätt hur han berättade, med stor entusiasm och en skön humor!
Han gav oss många skratt, vi skrattade med honom och vi skrattade åt honom! Vi fick många tankeställare och jag tror att de flesta gick hem med "lampan tänd" ovanför huvudet.

Hannu tackades av Nykarleby Arbis arrangörerna och fick med hem som minne en bok om Nykarleby samt en handduk med Arbis logo.

Sen stormades han av alla som ville ha sina böcker signerade (som såldes på plats), ställa frågor och förstås ville vi bli fotograferade med honom!Foto tillhörande Nina, från "Min Eden"
Bloggsystrarna Nina, Jag, Nina och Sandra tillsammans med Hannu! 

Vi hade en sån trevlig kväll! 
Åh vad vi skrattat! 
Så är det ju också så roligt att träffa på alla andra entusiaster som man sällan träffar!


Kitty

5 kommentarer:

♥Min Eden♥ sa...

Jo det var verkligen svårt att hitta ett foto på honom som inte var suddigt :D Tack för sällskapet <3 (vilket härligt gruppfoto det blev trots allt)
/Nina

Karolina sa...

ÅÅ vad härigt ni har haft det!!!
Jag nästan tänkte på att köra dit från Oulu men livet har varit så hektiskt att jag fick glömma iden!
Hur fick ni honom till Finland?

Kramar, en sån fin bild av er blogg systrarna - sakanr er!!
är det nån som kommer till henlsingfors på lördag? Skulle vi träffas på mässan?

Helens trädgård sa...

Ja, Hannu är verkligen en jätteinspirerande föreläsare som bjuder på sig själv.
Jättekul att han kom till dina trakter.

Drömgården sa...

Ja, det var en fin kväll, synd att du inte var där Karolina. Åtminstone hinner inte jag till H:fors, vet inte hur det är med de andra..

/Kitty

♥Min Eden♥ sa...

Kolla in Hannus senaste inlägg i hans blogg...han har länkat till dig mig och Sandra... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen