fredag 22 april 2016

Blommig fredag igen!

Temat denna vecka är "Ja, vad ska man säga".
Kul rubrik/tema, men jag fick tänka till lite...

Ja, vad ska man säga...
Ni vet det här med skomakarens barn? Lite så är det om våren med en trädgårdsmästares trädgård.
Jobbar på för fullt nu och har haft lite väl mycket annat program om kvällarna, ifall jag inte jobbat kväll.
Det är nästan en vecka sedan jag jobbade i trädgården!
Fredag och lördag förra veckan kunde jag äntligen påbörja trädgårdsarbetet, och förhoppningsvis hinner jag få mer gjort till helgen då jag faktist är ledig.

Till alla egnahemshus i Larsmo, Kronoby, Pedersöre och Nykarleby kom i början på veckan en tidning hemskickad, som Sunds har gjort. Den heter "En fascinerande Trädgårdsvärld" och skickas ut varje år just innan öppning. Den är mest fokuserad på företagets plantbutik och innehåller massor av inspiration, råd, erbjudanden, produktinformation, nyheter och några korta artiklar skrivna av någon i personalen.
I år fanns jag med i tidningen!


Vi håller på att ställa till för fullt på jobbet, för idag (fredag) är det den officiella öppningen av plantbutiken. Sunds trädgård, där jag jobbar, är ganska stor, så det är inget litet jobb innan alla plantor är på plats, alla skyltar är upphängda (och tillverkade), alla anläggningar upputsade, alla krukor uppackade, prissättning, styling, städning....
Kan göra listan huuuur lång som helst! Men det är roligt. Speciellt när vi hade så vackert väder igår och hade fikapausen ute.
Ja, vad ska man säga?
Det har väl gjort att man inte hinner riktigt tänka på den egna trädgården, och absolut inte kommer ihåg att köpa hem diverse som man egentligen behövde redan igår! Exempelvis något att väcka min varmbänk (i tunna) med! Måste komma ihåg det imorgon! Efter snöfallet och regnet hade mitt skydd rasat in i tunnan, och när jag kände igår så var den kall!


Däremot så gick jag för att lyfta på locket i odlingslådan, och där var det varmt! Gårdagen bjöd på härligt värmande solsken, så locket har gett effekten av ett växthus och värmt upp jorden.
Tyvärr hade jag ingen kamera med när jag gick där ute...
Det har grott flera sorter nu, tror att det är morot och dill, men man kan aldrig vara säker. Med mig vid vintersådden hade jag 6-åriga dottern, och hon tappade nog lite frön här och där...
Ja, vad ska man säga... Ibland lyckas det, även om man var osäker, okunnig och grön. Men det är vi väl alla i början? Nu vet jag iallafall att vintersådd på friland kommer göras varje vårvinter hemma hos mig framöver!

Som ni såg här på bloggen nyligen så har ju inte vädret varit riktigt på vår sida heller... Om ni missat det så kan ni kika HÄR.

Ja, vad ska man säga...
Känner på mig att trädgården kommer att bli lite lidande när jag ska på en operation mitt i säsongen (nångång mellan slutet av maj och mitten av juni). Blir att försöka få så mycket som möjligt gjort innan!

Det var allt från mig denna (blommiga) fredag! För fler inlägg i temat av andra bloggare så kan ni gå in HÄR!

Ha en fin fredag och en riktigt trevlig helg!

Kitty
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

11 kommentarer:

Carina sa...

Härlig läsning och att du orkar???!? Att jobba med trädgård på jobbet och sedan hemma. Känner många som tröttnar på sin hobby när de jobbar med samma sak. Beundrar dig :)

Kram, Carina

Gunborg Uhno sa...

Vilket härligt jobb du har.Måste vara roligt att få se när det kommer nya växter till butiken.
Trevlig helg.

Maribel sa...

Låter trevligt att jobba på en växtgård,men tror att jag skulle ha svårt att låta bli att köpa hem plantor. En varmbänk har jag tänkt på länge, det får bli nästa projekt.
Ha en fin helg, hoppas du får lite tid i trädgården.
/Marika

Jannibele sa...

Grattis med plass i tidningen. Imponert over at du klarer med din egen hage, når du har det som ditt arbeid til vanlig.
God helg.
Jannicke

Gela sa...

Så kul, jag har sommarstuga i Fäboda och är där varje sommar kommer själv från Staraby, flyttade till Stockholm -97. Förstod inte tidigare att du bodde hemmavid. Ska läsa in mig på din blogg lite senare. Önskar dig en fin fin helg!!/Gela

Anette i Torsåker sa...

Kul att läsa om allt du hinner med, även om det inte är hemma.
Trevlig helg!
Anette

Charlotte Trädgårdsvägen sa...

Men, hu vilket väder, vi har haft blåsig och ganska tråkigt här men så ikväll kom solen fram och till och med värmde, det ger hopp. Kul att vara med i tidning, grattis! Trevlig helg! /Charlotte

Katarina www.engronsida.blogspot.com sa...

Förstår att "fullt upp" på jobbet sammanfaller med mycket att göra i den egna trädgården... Du verkar hinna med mycket, hoppas nu bara vädret är snällt och sköter sig. Kul med tidningen =o))
Allt gott!
/Katarina

Rost och rädisor sa...

Full rulle hos dig och på jobbet! Det växer ingen mossa på dig och inte växer trätofflorna fast heller :-)
Praktiskt med vintersådd och fint med armeringsnätet i lådan!
Ha det så gott
/Anette

Sylvia sa...

Vilken ynnest att kunna jobba med sitt intresse. Grattis till dig för det men jag hade haft svårt att inte ta med jobbet hem i form av diverse plantor ;)
Ha en riktigt skön helg

Drömgården sa...

Det är faktist inspirerande att jobba med växterna och föerställa dem hemma i egen trädgård. Och jo, jag köper nog hem en hel del! ;)
Nu ska jag ut och jobba i egen trädgård. Vi har fantastiskt väder idag och jag har två dagar ledigt!

Tack för alla fina kommentarer!
/Kitty

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen