lördag 9 april 2016

Julrosen. Hallåå??

Julrosen ser inte alls lika glad ut som den gjorde förra våren.

Det var en lång höst 2015. Snön kom väldigt sent och mitt i vintern stod julrosen med knoppar. Detta var förstås samtidigt som köldknäppen kom och knopparna slokade.


Nu ser bladen ut att vara helt vissnade, och jag var rädd att den inte klarat den hårda vintern.
När jag gick en runda med kameran igår så petade jag lite nere vid plantan. Gissa om jag blev glad när jag upptäckte att den kommer igen, men ända nerifrån, med nya skott!Klicka HÄR för att se Julrosen från april 2015.

Jag hade ett gallanfall onsdag kväll och pånytt på natten. Mådde illa på torsdag, var jättetrött, kräktes och kunde inte äta. Idag har läget varit bättre och jag har fått i mig lite mat. Hoppas jag är okej idag (skrev inlägget fredag kväll) eftersom bussen till Tammerfors Ikea går kl.6...

Trevlig helg!

Kitty
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

7 kommentarer:

Viviann Børresen sa...

Hei
Snøen er nettopp forsvunnet hos meg, og jeg er veldig spent på hvordan det har gått med julerosene. De ble plantet i fjor (april), så dette er det første året hos meg.

Dine så litt bedre ut enn det mine gjør nå.

Vivi

lavendia sa...

Nä det ser inte roligt ut. Mina julrosor är inte i toppform heller i år.
Vi har IKEA på nästan gångavstånd. Jag älskar det stället. / Britt

lavendia sa...

Hoppas du mår bättre så du kan ha glädje av besöket. / Britt

♥Min Eden♥ sa...

Oj... med hopp om förbättring och trevlig resa!!

Meta sa...

Hoppas verkligen att du orkade med dagen och att du mår bra nu. Såna plågor är inte bra att ha. Julrosor brukar komma tillbaka tycker jag men de är lite senare då. Har också en som jag såg nya skott på idag. Den är dubbel och lite ovanlig så jag blev glad för det jag såg.
Ha det gott och krya på dig
Kram Meta

Drömgården sa...

Tack för er omtanke. Resan gick faktiskt över förväntan. Lite trött, men jag tog det i egen takt och behövde inte stressa i butiken. I bussen hade jag med kudde och filt så det gick ingen nöd på mig. :)
/Kitty

Vibeke Lippold sa...

Godt at du kom afsted og jeg håber at du er blevet helt frisk nu :)
Dejligt at dine juleroser har overlevet vinteren. I har det jo nok noget koldere end her i Danmark. Men det vil være godt, hvis du klipper de gamle blade af, for de kan indeholde svamp som kan smitte de nye blade og skud og så kan hele planten dø.
Bare et godt råd ;)
Mange forårshilsner Vibeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen