söndag 23 november 2014

What a great day!!

Hade en underbar lördag igår!

Har varit på jakt efter "the perfect dress" till julfesten nästa vecka, men det har varit långt ifrån enkelt!!

I början på veckan han jag runda ett par av stadens butiker efter jobbet. Gick först in på Lindex, hittade inget som jag trodde skulle passa mig... Gick upp till Kappahl, där jag fick jättebra betjäning och plagg efter plagg hängdes upp inne i klädrummet. Hittade tyvärr inget som jag fastnade för, men kom hem med en tvådelad outfit som kunde duga om jag inte snubblade över något annat. 

Kammade igenom Kokkola, där jag hittade en enda klänning jag gillade, som passade, i hela stan. Kom dessvärre inte hem med klänningen, men fyndade en ny jacka för ynka 20€! Får vara nöjd för det!

I lördags tänkte jag ge Jakobstad en ny chans och gick in till några butiker till... men nej... inget!

Sen gick jag till Lindex igen för att titta på klänningen jag höll i först, men som inte fanns i min storlek... Hade turen med mig och min väninna var på jobb. 


Jag får ge Lindex 5 tomteluvor av 5 möjliga!
Fick toppenbetjäning och prövade klänningar som jag annars inte skulle ha prövat.
Slutligen kom hon in med klänningen, som hon var rädd att inte skulle passa, klänningen jag tittat på tidigare i veckan...

Mitt sökande är över!
Det var precis den här jag skulle ha!

Temat på julfesten är gala, men jag ville ha en klänning som jag kan använda till många olika tillfällen. Här hade vi den! Kunde inte ha fått bättre betjäning, för alla accessoarer och allt plockades på mig! Min outfit blev komplett!


Jag är så himla nöjd! 
Jag nästan svävade in med påsen när jag kom hem!

I påsen hem hade jag min klänning, en skarf, strumpbyxor, ett halsband och ett armband. Lägligt nog fick jag 10€ rabatt när köpet överskred 40€ och dessutom var skarfen -70%!
Hade aldrig kunnat tro att jag skulle komma undan med denna summa inför festen!

Kom även hem med en lillajulklapp åt dottern... CHECK!

Vi fick till kvällen sjutsa barnen till min syster på sleepover. Fick mitt hår lockat och sedan körde vi in till stan. Kvällen spenderades med det finaste boxnings-gänget på Gourmet Garage! Och kläderna jag köpte tidigare i veckan kom till användning på denna julmiddag istället.


Gourmet Garage är en beställningsrestaurang med härliga menyer att välja mellan och är sedan tillredda av fina råvaror. Varje rätt och dess beståndsdelar presenterades av kocken eller servitören när den serverades.

Vår meny:

Förrätt:
Kallskuren limosinfilé serverad med majonnäs på rökt sik, västerbottenost, ört olja och syrad lök

Varmrätt:
Grillad innerfilé av nöt serverad på grön sås med örter och citron
kvisttomater och stekt purjolök, rostad potatis

(minidessert innan desserten)
Vaniljkräm med hallon och varmvispad maräng

Hovdessert
Garagets vaniljglass, maräng, grädde serverat med varm chokladsås

Vi är ett väldigt blandat gäng, men vi är aldrig tysta, vi hittar alltid något att prata om och trivs i varandras sällskap. Stämningen i lokalen var lugn och varm. Älskade hur de hängt upp lampor i hela taket. Så snyggt och mysigt! Under kvällen var alla bord upptagna, men ändå stördes man inte av andra.
Maten blev inte fotograferad, så jag kan inte visa hur fint upplagd den utsökta maten var!
Det enda som kom på bild av våran tre rätters middag var desserten. Tyvärr har glassen börjat smälta innan den kom på bild, eftersom jag höll på att prata och fotografera annat...
En upplevelse rikare!

Det var konstigt att sedan komma hem till ett tomt och tyst hus... Men vi fick en välbehövlig sovmorgon!

Önskar er alla en fin start på den nya veckan!


Kitty

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen