tisdag 19 december 2017

Lucka 19


Årets julgran står klädd!

Blev lite senare än normalt.
Vi har tradition att klä granen på lucia, men iår blev det den 16:e.

Jag har gjort en deal med barnen att varannat år får jag bestämma vilka pynt vi hänger upp och varannat år får de själva bestämma (tar en stor risk här, jag vet). Alla är givetvis med och klär, skillnaden är bara att jag inte har fram alla lådor och påsar, utan har sorterat ut vad vi ska använda innan vi kör igång.


Alltså mörkret...
Har försökt fotografera både med befintlig belysning och extra belysning...
Bilderna ger inte alls granen rättvisa.. men såhär är läget i detta mörka land. Sedan skulle dessa dekorationer passa bättre i en riktig gran. Plastgranar tål att täckas in mera.

Temat är "diy, ljusa färger & svart" i årets gran.

Bollarna går i vitt och guld.
Sedan finns det stickade överdrag på vissa bollar och tidningspapper på en del...När vi hade julmarknad på jobbet köpte jag ett gäng hårda virkade snöflingor till granen. När jag gick igenom pyntlådan hittade jag en annan variant, undrar om nån av barnen gjort den?? Vet inte varifrån den kommit.. Någon har virkat eller köpt en..


Mina granar gjorda av kantband fick också en plats i granen.
Så gjorde jag även en himmeli-stjärna att sätta på toppen.


I lucka 1 såg ni mig pyssla ihop en girlang, nu är den i granen, rätt diskret, nästan osynlig i mörkret, men den finns där...


Några små himmeli skymtar här, små gyllene glas-stjärnor och svarta stjärnor, hjärtan och andra figurer...


Tomma pappersrullar gjorde jag stjärnor (blommor) av i lucka 11...


En hel massa allt möjligt med andra ord.
Dottern är helförtjust i årets julgran. Hon tycker den är jätteskoj, även om det inte skriker i regnbågens alla färger.

Det är roligt att se små grejer man gjort under månaden och under tidigare år, och allt kommer ihop i en och samma gran...


Nu har jag även fått upp mina stjärnor som stått där på bordet och lutat uppefter väggen i 1-2 vecka...På den motstående väggen har jag lyft ner min stora tavla och istället hängt upp en enkel eucalyptuskrans.


Något som inte syns på denna bild är att igår fick jag hängt upp en till lampa. Igen.
När jag målade om den ena väggen till grå för två år sedan så satte jag upp tavellister och gjorde två krokar i taket för att hänga upp två arbetslampor som hängde i en klunga. För en tid sedan behövde maken den ena lampan (det är ju faktiskt arbetslampor) och sedan dess har denna hängt ensam. Nu är de återigen två!

Så här gjorde jag kransen:


Du behöver:
en stomme, spoltråd, avbitare och eucalyptus


Klipp eucalyptus i mindre bitar, jag använde två olika sorter.
Har man långa smala kvistar, utan förgreningar, och vill göra en sirligare krans så kan man också snurra fast hela kvistar.

Ta ett par kvistar åt gången och snurra runt spoltråden så att de sitter tight mot stommen.
Jag har lite synlig stomme, men inte mycket, därför använder jag en silvrig spoltråd som matchar den. Stommen är av metall och 70 cm i diameter. Finns i många olika storlekar. Min är köpt på Sunds.Det är bara att fortsätta lika tills man är hela vägen runt.Man kan även snurra fast kvistarna bara på en del av stommen.

I Lucka 7 hade jag Victoria/Lykkeliten som gästbloggare. Där kunde man se hennes variant med dekoration på bara en del av stommen (likadan stomme men modell mindre), och utblandad med blommor och grönt.

Tyvärr har jag int kunnat fotografera nå bra helhetsbilder i rummet, det är alltid mörkt när jag är hemma... (Kransen ovan är fotograferad för en bra tid sedan, men har inte haft tillfälle att publicera den). För att få granen och stjärnorna på bild fick jag lyfta in extra belysning...

Har inte så färgstark jul här hemma, men stämning, det har vi ändå.

/ Kitty 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

1 kommentar:

Trädgård i Torslanda sa...

Gillar verkligen det ljusa pyntet i granen och den står sig så bra mot bakgrunden. Tjusigt. Kransen var också väldigt stilig och sparsmakad. helt min stil också.
Så proffsig du/ni är på att pynta.
//Helene

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen