lördag 17 november 2018

Sara Bäckmo i Jakobstad

Så kom dagen som många väntat på. Dagen då Sara Bäckmo (Skillnadens Trädgård) anlände till Jakobstad för att hålla föreläsning i gymnasiets auditorium.

Jakobstads arbis hade ordnat ett bra event med paus i mitten då man fick kaffe & minipizza, hade möjlighet att byta fröer och givetvis köpa Saras böcker och frön eller få sin bok signerad.
Närmare 130 personer hade sökt sig till Jakobstads gymnasium för att inspireras!


Jag hade med kameran (vilken överraskning...) och gick runt och fångade lite kommentarer av deltagarna. Filmade nåt smått under föreläsningen och avslutade med en härlig intervju och kvällsbit på hotellet. (Filmen hittas i slutet av inlägget)

Sara har en mjuk och passande röst som gör det behagligt att lyssna på hennes föreläsningar och filmklipp. Har ni inte kollat in hennes sajt/blogg eller youtube så kan jag varmt rekommendera ett besök där. Hon har en stor bank med intressanta och läsvärda artiklar och filmklipp.
En sann inspiratör!


Även om jag själv vinterodlat ett par år och vet vad det handlar om, så är det roligt och intressant att gå på föreläsningar med ämnet.
Sara berättade så bra om själva tänket bakom hela idén med vinterodling, hur och varför man förlänger odlingssäsongen och alla tips hon plockade fram. Hon delade även med sig av reaktioner och tankar hon stött på av odlare/icke odlare som inte testat på att så när det är kallt, fruset, mitt i sommarn eller sen höst.

Och så träffar man alla odlarvänner och andra trädgårdsentusiaster!


Boksignering mm i pausen...


Inspirerande bilder från hennes trädgård och odlingar i olika skeden och olika årstider. Hur man pusslar familjelivet och hinner med vardagen, jobb och familj... Det var många aspekter som togs upp på föreläsningen!

Sara har dessutom gjort en frökollektion med 54 olika sorters fröer i samarbete med Nelson garden.

Påsarna är unika på det sättet att Sara har skrivit egna anvisningar på påsens baksida hur man ska göra för att lyckas och vilken årstid du gör vad. Helt fantastiskt! Vilket verktyg, på en fröpåse, för den som vill lyckas! Hon hade med sig en del av fröpåsarna som såldes på plats, men den stora leveransen hade fastnat i Åbo. Jättesynd, men nu har de kommit, så de som var på föreläsningen har möjlighet att köpa i efterhand.
Tack Sara för att du kom över till Finland igen, lyste med din närvaro och inspirerade med ditt underbara sätt att vara. Man blir så medryckt när man får lyssna på någon som brinner så mycket för det de berättar om!
Och tänk vilken rikedom att få skörda och äta mat från egen gård, året om!


En del av Trädgårdskaffe-gänget som var på plats

Och nu ska ni få lyssna vad folk hade att säga och givetvis på intervjun som gjordes i hotellrestaurangen efter föreläsningen!


/ Kitty 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

4 kommentarer:

Händigakvinnan sa...

Vad härligt! Följer dig, det är ju så mycket lättare att odla när vi delar tips och inspiration. Att få återkoppling på att tex inte bara min purjo hade ett dåligt år. Det är bara att ta nya tag och så plötsligt är det en ny vår och sådden ska ut!
Kram

Drömgården sa...

Så roligt att du följer mej.
Det är fantastiskt att få tips och inspiration av varandra. Man både lär sig och peppas.
/Kitty

♥Min Eden♥ sa...

Vilket bra inlägg och video! Tack för den Kitty och alla små och stora tips vi fick med den!!

Bohemian Maggie sa...

Härlig videointervju som du gjort med Sara! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen