lördag 9 november 2013

Yrkesprov i "dekorering" del 2, och vinterplanteringar

För några veckor sedan hade jag yrkesprov vid min praktikplats, Sunds Trädgård, i kursen "dekorering för tillställningar, utställning- och mässverksamhet".
Vill du se vad jag gjorde som del 1 kan du kika HÄR.
Det var en utställning som jag gjorde i butiken på en bordsgrupp som fanns intill infon.
Nu kom delen som involverar dekorering, en rumsdekoration som är mer tänkt för utomhus.
 
Jag blev tilldelad uppgiften att dekorera ett klätterstöd.
 
 
Jag fick både krukan och stödet. Fick höra idén om hur de ville ha den och vilka material som skulle användas (tall, mossa och en ljusslinga). Sedan var det bara att sätta igång.

 
Stödet skulle likna ett träd, men där konstruktionen skulle franhävas, inte gömmas. Eftersom jag använde kvistar av tall tyckte jag även att tallkottar passade in.. (påbörjade projektet på eftermiddagen, så jag hann inte klart första dagen.) Började med att fylla krukan till ca 3/4 med dekorationsgrus, det gav både tyngd och stabilitet till det höga arrangemanget. Täckte sedan stenarna med vitmossa, ett material som är så vackert och användbart på många sätt!
 
 
Dag 2 fortsatte jag med mitt arrangemang.
 
 
Satte fast mer tallkvistar, placerade kottar på mossan i krukan, snurrade fast ljusslingan, lindade mossa på de vertikala delarna av stödet och dekorerade med lite mer kottar.

 
så var det dags att stöpsla i och se hur det lyser... (Går förstås inte att jämföra hur det kommer att se ut i mörkret ute sedan..) 

 
Lindade slingan så att det lämnade över några lampor, som fick ligga i botten, mellan kottarna.
 
Fyra steg...
 
 
Tyvärr kommer den inte alls till sitt rätta på bild...
 
 
Den fördes sedan ut till "säsongshuset" där den ska stå intill ett bord med "vinterns trender". Tyvärr kunde den inte tändas, men så fort jag får en skarvsladd dit så ska den få lysa!
 

I butiken fanns flera inspirationsbord med olika teman. Planteringar och arrangemang inför farsdag som är på söndag, planteringar med vinterns trender, olika kransar och arrangemang att sätta ute på gravar, dekorerade krukväxter, vackra buketter mm.
 
 
Ett reportage om "Vinterns trender" skulle komma i Lucia-bilagan i Österbottens tidningen. Råkade sig att både fotograf och reporter var på plats dagen då jag höll på med mitt arbete...
 


 
Så kan det gå...
 
 
 
Önskar alla pappor en trevlig farsdag imorgon!
 
Kitty
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen