tisdag 30 augusti 2016

Rosa höst på bakgården

Hösten är här och sommarblomning har växlat till höstblomning.

Det finns några guldkorn på bakgården. Exempelvis Röd rudbeckia, Alunrot, Älggräs, olika Klematis, Veronikor, Aster, Horstensia, Dagliljor, Scabiosa, Verbena, Astilbe, Kärleksört osv.

En sann sensommar-/höstfavorit är nog Röd rudbeckia, Echinacea purpurea 'Magnus'.
Clematis vicitella 'Södertälje', en klematis som jag trodde att hade gått förlorad efter vintern. Den är nu högre än den någonsin varit. Blommar gör en också. Den har bara en stjälk, men med åren blir de väl fler... Jag är bara glad att den överlevde.


Älggräset blir bara finare!
Ni kan kolla inlägget om Älggräset här, fotograferat bara två veckor tidigare ungefär.
Det är fullt av blomklasar, och bara mera kommer det. När man tittar ut över bakgården så är det en av de första man lägger mäsrke till, speciellt i kvällsljuset.
Har även perenner i krukor.
En av favoritsorterna av Astilbe på hösten är 'Superba'. En hög sort som blommar nu som bäst i en stark rosa färg. Den tillsammans med en lite mörkare höstkärlek och helgrön murgröna i botten. Tänkte plantera ner de fleråriga växterna senare i höst, så kanske de blommar i rabatten nästa år istället.

(Krukorna träder inte fram lika bra på bilden som de gör i verkligheten...)Det var några av de rosa färgklickarna på min bakgård nu i hösttider.

Kitty
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar
Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

2 kommentarer:

♥Min Eden♥ sa...

Älggräs... känns som om jag borde stifta lite närmare bekantskap med denna...

pioni sa...

Kauniita syysvärejä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen