tisdag 9 augusti 2016

Grön skörd

Hur roligt är det inte att få gå i köksträdgården och skörda egna grönsaker inför en måltid.
Det för mig är vardagslyx!
Det kan också vara inspirerande. Att börja med ett varv i köksträdgården för att se vad som kan skördas, och utifrån de grönsakerna komma på vad man ska göra till middag.


Igår skördade jag årets första zucchini. Plantan hamnade lite väl djupt i odlingstunnan, så man får kika ner mellan bladen för att hitta dem! Den var inte stor, men god!

Frilandsgurkan däremot var riktigt stor, men under gränsen för att bli FÖR stor. Jag har haft två dåliga gurk-år då mina plantor blåst sönder eller frusit bort. Denna sommar har jag fina plantor som växer med långa stjälkar och gurkaor ser det ut att komma i mängder!


Tror att mina ärter fick för blött! De ville aldrig riktigt gro, sedan stod de små plantorna i blöt jord. De få plantor som kom upp ger lite ärter, stora saftiga sådana!


Igår skördade jag även ett fint salladshuvud av den ekolokiska romansalladen.
Supergod sallad!
Salladen har växt sig stora och med huvud som är täta, fina och krispiga.
Den åkte dock direkt på middagsbordet och fick inte vara med på fotograferingen. Det fanns nog kvar av den, men som sönderskuren är den inte lika fin...

Det råkade sig så att det bara blev skördat gröna grönsaker. Sallad, zucchini, gurka, ärter och lite olika örter.

Kitty
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar
Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

1 kommentar:

HWIT BLOGG sa...

Härliga skördetider! Nu börjar tomaterna mogna och gurkorna växer hejvilt i växthuset! Visst är det en sann lyx att kunna odla och skörda grönsaker själv...
Ha en fin tisdag!
Kram från Titti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen