Här om dagen tillredde jag en enkel och hälsosam måltid till familjen. Den var verkligen inte svår att göra och gott var det! Enkla råvaror och enkel tillagning.
Ren mat!
Det fina med hemgjord mat är att det är DU som väljer vad som sätts på tallriken!
Det första jag gjorde var att skala morötter och rödbetor som man skär ner i önskad form. Sedan skivade jag fänkål och placerade grönsakerna i en ugnsform. Kryddningen bestod av salt, peppar, grönsaksbuljong (använder en pulvervariant som gör grönsakerna jättegoda), timjan, basilika och lite olja. In i ugnen ca 30 min! så himla enkelt och så himla gott! Passar till fisk, kyckling, gris- eller nöttkött, som tillbehör och som vad du vill!
Tärnade upp lite fetaost (inte det hälsosammaste, jag vet!), kryddade med lite svartpeppar och droppade över lite av min limevinegrätt.
Limevinegrätt är bara pressad lime, salt, peppar, dijonsenap, några droppar honung och lite olja.
Rostade lite pinjenötter i en torr stekpanna. De får en helt annan, nötigare smak. Gott att strö på salladen eller över maten.
Salladen är grovt hackad/riven isbergssallad och romansallad, honungsmelon, vindruvor, pinjenötter och lite limevinegrätt.
Till min sallad och grönsakstillbehöv serverades stekt pestokyckling. Naturell kycklingfilé kryddad med salt, peppar, timjan och penslad med pesto. Den har fått steka lätt några minuter på var sida under bakplåtspapper (under lock går också fint), tills den var genomstekt men fortfarande saftig.
Lite ris hade jag kokat åt barnen, men det lämnade jag bort själv. Med alla fräscha grönsaker behövs inget ris! Måltiden avnjöts med god aptit och alla var nöjda!
Känslan efter måltiden är en mycket nöjdare mage, som inte är tung och proppmätt, bara belåten!
Resterna blir dessutom en toppen lunchsallad följande dag!
Har du fina lunch-/middagstips som gör gott?
Tipsa gärna med länk i kommentarsfältet!
Kitty
2 kommentarer:
Låter gott :)
Här hittar jag alltid så mycket gott: http://jennysmatblogg.damernasvarld.se
En fiskgryta på lax å sej bitar, krydda. Koka upp grädde å Philadelphia ost å häll över fisken.
Ca 20-25 min. i ugn.
Äts med pasta, potatis lr endast en grönsakssalsa som jag brukar laga.
Paprikabitar, körsbärstomater, avokadobitar, kokta broccolibuketter å sen lite olja över.
Så mättande med avokado i så man behöver inget annat alternativ till fiskgrytan.
Mums va gott det ser ut!
Skicka en kommentar