lördag 28 februari 2015

Hall-renoveringen närmar sig!

Nu har vi äntligen bestämt dag för hallrenoveringen.
Första inlägget med alla hemska bilder hittar HÄR!

Om knappt två veckor river vi ut ALLT därifrån och börjar på med golvet! Det tar några dagar att få golvet fixat med allt förarbete och torktider osv...

Som jag har väntat!

Det kommer att blir rätt mycket jobb och dessutom kommer vi inte att kunna använda hallen på flera dagar! Blir att gå in via hjälpköket! 
Att gå in i hjälpköket låter antagligen helt klockrent för de flesta... men inte för oss! 
Våran dörr kan bara låsas upp från insidan, Vi har ingen ordentlig trappa där, vi har inget vidare bra ställe aatt ställa skor och hänga kläder... Hjälpköket är trångt, smalt och en genomgång från kök till badrum och förstås klädvårdsrum.

Har sprungit runt och tittat på olika material till hallen.
Kommer att bli ungefär enligt följande:

Vitmålad panel på väggarna.

Nya golv- och taklister, samt skarvlist.Platsbyggd förvaring i vitmålad mdf. 
Designad, planerad och måtten uträknade i detalj av undertecknad. Bitarna kommer vi att få måttsågade från bygghandeln. Sedan ska de grundmålas och målas innan vi skruvar ihop dem.


Försökte leta efter en bild som skulle likna det vi tänkt bygga och lite visa känslan jag är ute efter, det var ganska svårt, men jag hittade åtminstone bilden nedan på Hus&Hem...
(går man in här så finns faktiskt mått och beskrivning på hyllan)


Sen ska hit ännu fövaringskorgar, krokar, klädstång osv...

Grått kakelgolv 30x30

Hur svårt kan det vara att välja golv??! Ganska svårt faktiskt. Det finns hur mycket som helst att välja mellan! Hade hem några prov (färgerna lite off på bild), gillade två av dem, men det var inte helt 100% det jag var ute efter. 


Idag var vi på bygghandeln och tittade på mer kakel. Tyvärr glömde jag ta kort av dem, men hittade på nätet. Färgen på bilden är inte helt korrekt dock! I samma serie fanns även denna marakech-kopia, men jag vill gå på något utan stora mönster eftersom klädförvaring är tillräckligt brokigt som det är!


Idag har vi beställt golvvärme, kakel och panel! Ett stort steg framåt! Nästa vecka kommer våra grejer och då är det att köpa hem alla nödvändigheter så att vi är redo veckan där på!Kitty

1 kommentar:

Liljas Corner sa...

Just den där hyllan använde vi som modell för vår förvaringshylla!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen