måndag 16 februari 2015

kursförberedelser och trädgårdslängtan

Nu längtar jag verkligen efter att få stoppa händerna i jorden och påbörja trädgårdsarbetet!!

Missförstå mig inte, jag är fullt medveten om att det dröjer några månader ännu...

Jag går igenom mina trädgårdsbilder och googlar olika växter inför kursen imoron. Det är sista kurstillfället och många är långt ifrån klara!

eftersom jag inte kan dela mig på fjorton personer samtidigt så håller jag på och förbereder en powerpoint som ska få rulla under våra tre timmar på kurskvällen.

Där kommer bilder grupperat i olika årstider, teman, färg och form. Har även valt ut några blomrabatter från egen trädgård som jag visar månad för månad och berättar vilka växter jag valt. Tänkte att detta kunde ge dem tips och inspiration till vilka växter de ska välja och hur man kan kombinera för att få kontinuerlig blomning!


När jag rotade runt bland mina bilder från förra säsongen så konstaterade jag att våren kommer att se lite annorlunda ut i min trädgård i år! Min rosentry som brukar stå och lysa med sina tusentals små rosa blommor finns inte längre! Tror att vi grävde ner den i skogskanten för tillfället, men det mest i hörnet så åkte till soptippen...Ja.. hörnet lämnade ganska tomt... få se vad jag ska hitta på där... Men aroniahäcken kommer nog att ta rätt mycket plats, snöbollsbusken kommer att växa till sig och min ögonsten Manshurisk valnöt kommer att bli stort! Blir att hålla tillbaka lite och inte täna för stort i det jag gör.

Hörnet som i sommar såg ut som på bilden nedan har nu genomgått en transformation som ni ser i följande bild! Den sista bilden är tagen i slutet av september, så trädgården står dessutom i höstskrud.

29.6.14, Här frodas ännu rosenhallon i oändligheter!
Hörnet 10.8.14, Här har redan stor del av växterna runt och bakom stora stenen tagits bort.
Hörnet efter makeover 28.9.2014
Ska bli intressant att se vad som klarat sig av de nya växterna. En del planterades när snön kom ner och en del är sådana som har sämre chanser här... Spännande!

Nu ska jag avsluta för idag! 
Mina ögon går snart ikors av att titta i datorskärmen!

Hoppas ni haft en bra start på veckan.
Själv startade jag med feber och fick lämna hem från jobbet... 


Kitty

3 kommentarer:

Malin sa...

Ja som man längtar! Och det är alltid spännande att se vad som överlevt vintern. Vi har ju inte haft nån svår köld, men den tunga blötsnön som frös i buskar och träd i början på året kan ha föstört en hel del. Ett av mina körsbärsträd klarade inte snötyngden och fläktes nästan upp mitt itu. Vad mer som döljer sig under snön återstår att se...
Vill ha VÅR nu!
Krya på dig!

Anonym sa...

Den kursen kunde man ha gått på.. :)

♥Min Eden♥ sa...

Helou...Hur hinner du med allt? :) Det var säkert spännande att anta kurs-utmaningen?
Ja hörde snart sitter vi där igen med ogräs upp till öronen *skratt*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen