måndag 6 april 2015

Krukor & Kryddväxter

Känns så roligt att få inreda lite inför våren. Har inte blivit gjort så  mycket ännu, men lite smått. Redan att varje vecka ha en tulpanbukett på köksbordet eller i vardagsrummet gör stor skillnad!


Citroner och lime har jag nästan alltid hemma. Har dem hellre framme som en del av inredningen än att ha dem i kylen, även om de håller längre där. När de börjar se ut att ha gjort sitt så blir det att baka en citronpaj!

Mina ärtskott växer iväg och jag har fått binda ett snöre runt för att de ska hållar upprätt.


Kryddväxterna som inhandlades för en tid sedan har stått på diskbänken i väntan på nya krukor. De hade ganska stora plastkrukor och inget jag hade hemma passade.
Förra helgen när jag var in på Sunds Trädgård köpte jag en kruka, Mitt&Ditt underbara liv design by L&K. (Började med en för att testa om den passade.) Gillar dessa krackelerade krukor. Jag valde en i turkos, eftersom jag gärna använder den färgen i min inredning, men de finns i flera olika färger. Rosmarin passade bra i krukan, men lavendel och citrontimjan var så låga att de såg ut som om de sjunkit ner i krukan.


Några dagar senare var jag inne i butiken igen. Passade på att titta mig runt efter krukor, men fastnade för en oval korg. Dess utseende var naturligt, ofärgat och flätat, precis min stil! Här fick båda krukorna plats och höjden på korgen var perfekt!
Det syns tydligt på plantorna att vi har lite för mörkt och varmt här inne, speciellt timjan sticker iväg med sköra vita stjälkar. Lite bättre mår de sedan jag flyttade dem till fönstret, men jag får vattna dem rätt ofta.

Bara vädret blir mildare så ska kryddväxterna planteras om ute.Kitty

2 kommentarer:

Sylvia sa...

Så fint du har gjort. Gillar verkligen din turkosa kruka. Snyggt!

Sylvia sa...

Så fint du har gjort. Gillar verkligen din turkosa kruka. Snyggt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen