lördag 10 december 2016

Lucka 10


Nu har jag nöjet att få presentera min andra gästbloggare i julkalender!
Hoppas ni tycker att det är lika roligt som jag att se dessa inlägg. Det blir som en helt ny stil på inläggen! Alla är så olika på sitt eget unika sätt!

Dagens gästbloggare är trädgårdsbloggaren
Nina Gustafsson
Den filosofiska kvinnan med gröna fingrar som skriver bloggen Min Eden!
Hon är fantastisk med ord och text. Nu kommer hon bjuda på något helt annat än ni hittills sett i kalendern.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

I egenskap av gästbloggare får jag äran att underhålla er idag, med en händelse från min trädgård. Min Eden, heter trädgården liksom min blogg, själv heter jag Nina Gustafsson, bosatt i trädgårdsstaden Jakobstad.

Jag vill påstå att varje växt in the Garden besitter en egen personlighet. Ja skratta ni bara! Det finns de som är envisa, snälla, egoistiska, omtänksamma, upplysta... Lika många personligheter som det finns växter, tex hör rosorna till kategorin "Kungligheter", pionerna till "divorna", de med bästa självförtoende är vallmona, och jag vet inte hur ni har det i er rabatt, men hos mig är kantnepatorna högfärdiga och själviska. Visste ni att nässlorna är trädgårdens mest upplysta växt?

Jag har en trädgårds historia som tangerar i just detta...

 Det här är historien om Viola, och hennes märkliga dröm mitt i vintersömnen...


Violas vinterdröm
Det lyser om honom. Ljuset är nästan bländande. Viola ser ingenting, bara det klara, nästan ljuslila skenet. Mitt i ljushavet står Nässlan. Brännässlan? Han ler och säger någonting. Han ser fridfull och nästan helig ut.

"Drömmer jag?" Viola skakar av sig lite snö. Varför är allting så vitt och så kallt? Då kom hon ihåg den märkliga drömmen. Drömmen, och varför hon vaknade. Det var Nässlan som talat till henne med en mörk telepatisk röst.

"...att vara en ledare, stöttepelare och en vägvisare, för de andra. Du är UTVALD, Viola...och när tiden är mogen förstår du...!

Det kändes så verkligt, det kanske VAR på riktigt? Men varför skulle hon, en "no-body" vara utvald? Nässlan sade i drömmen att hon var utvald, och att han var "Zen-Nässlan".

Det Viola inte visste är att varje blommas Karma strävar efter att få en nässlas visdom. En blommas själ lever många liv innan den uppnår en upplyst zen-nässel-mästares status.

Viola, förstod absolut ingenting och beslöt somna om och fortsätta tänka på våren....


Ha en skön lördag alla gröna själar och alla andra själar!

/Nina


 bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

2 kommentarer:

Helt enkelt hemma hos mig / Sylvia sa...

Jo men visst är det så , att de har sina egna personligheter. Undrar vilken växt som är psykopat? Finns det ens någon? Har tyvärr råkat ut för den sorten i människo världen... :(

Ha det bäst! :)

Nina sa...

Älskar Ninas blomberättelser!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen