söndag 21 april 2019

Påskinspiration med trädgårdsföreningen

Hej på er i påskvimlet!

För ca två veckor sedan hade vi månadsmöte med trädgårdsföreningen NÖT. Det var inget vanligt möte, utan det var på trädgårdscentret Sunds Trädgård, där det bjöds på inspiration inför påsken.

Har ruvat lite länge på detta inlägg, som var tänkt att publiceras innan påsken, men såhär går det när tiden inte räcker till... Kvällen började med en företagspresentation av VD´n Johan Sund och sedan tog butikschefen Carola Snellman över micken och berättade lite om de olika stationerna, fika osv. I samma veva fick vi lite föreningsinformation av NÖT´s ordförande Fredrik Sandström.


Här ska jag bjuda på lite inspirationsbilder.

De hade fixat fina arrangemang, planteringar, buketter, kransar och dekorationer.
Under kvällen stod floristerna och producerade mera arrangemang så att man kunde titta på och inspireras, samtidigt som man hade möjlighet att fråga råd.

Stående Narcissbukett utan vas

Blev så förtjust i den robusta kannan med trollhassel och narsicclökar som var fast med krokar gjort av aluminiumtråd som svepte runt löken. Jättefint!
Kvällen till ära hade de börjat fylla hyllorna med kryddväxter som plockats fram från växthuset.
Fredrik stod stationerad för att berätta om lite nyheter och andra favoriter.Under kvällen lottades det ut en vacker och maffig tulpanbukett.

Carola räcker över den fina buketten till Christa som var den lyckliga vinnaren.

Nu har det varit riktigt välbehövligt med långhelg.
Den blev dock inte riktigt som jag hade planerat, eftersom jag på fredag vaknade upp och halsen hade nästan svullit igen. Antibiotikakur pågång nu och orken är i botten. Lite kommer jag mig ut iallafall för att njuta av vädret, skolat om lite plantor och påbörjat lite vårstädning i rabatterna. Men det går nog riktigt trögt!

Glad påsk!

/ Kitty 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen