lördag 13 juli 2013

En ny rabatt är född!

Jag har ju gjort några inlägg från våran familjesemester ner till Skåne. Har ju massor av material kvar från resan, så det kommer fler inlägg senare. Nu jobbar jag på varje dag i trädgården, så det blir lite sådant här emellan semesterbilderna!
Fick en idé en dag... Jag har ju sten anlagt som ringar runt träden med bark innanför, för att underlätta gräsklippningen.

Men körsbärsträdet har bara bark och ingen krans av stenar. Här får jag rensa ogräs HELA TIDEN, speciellt vitklöver som sträcker sig ut överrallt! skulle rensa ur här om dagen och tänkte att jag ska inskaffa några stenar så att vi får sätta en ring runt här med... men... så kom jag på en annan idé!  


Vi har ju grus runt terassen, vilket jag också får rensa konstant! Vi hade ju tänkt redan när vi byggde terassen 2007 om vi skulle ha betongsten runt... Det är nog bäst att hämta spaden och krattan och rensa ur gruset...


Hoppsan då... kanske man kunde göra en ny rabatt här??!
Visade min idé till maken som var lite sådär halvövertygad om att vi skulle göra så... Jag berättade om alla växter som står på bakgården som blivit uppgrävda, de kan jag plantera här så behöver jag inte köpa några nya växter...


Följande dag...


Om jag ska ha en stenkant runt som är 23cm bred så måste jag nog gräva ur lite till, tänkte jag...
När det sedan blev kväll var jag nöjd med storleken och formen.

Följande dag gick jag ut och beundrade gårdagens förstoring!
Började fundera var jag skulle placera växterna och hur det skulle se ut. Konstaterade rätt snabbt att när det sedan kommer en stenkant där, så finns det inte mycket plats för några växter!


Så nu har jag totalt grävt ur 9 skottkärror med grästuvor och fyllnadsjord! Och kämpat med att få upp några allt för tunga stenar för min rygg! Har trampat ner lite fyllnadsjord runt kanten där jag imorgon ska lägga ner en rotspärr och grus innan jag påbörjar min lilla stenanläggning. Nu är jag nöjd med storleken!! Dessutom gillar jag formen som bildar en gång av gräs mellan de två rabatterna!


Det här blir en ansiktslyftning för den lilla täppan framför terassen!
Kolla bild nr. 2 och jämför!

Nästa steg blir att handla sten!


Klart för anläggning!
 HÄR och HÄR kan ni kolla fortsättningen.
- Kitty -5 kommentarer:

Unknown sa...

Spännande!!! :D

♥Min Eden♥ sa...

Härligt härligt!! Man ser beslutsamheten i fotografiet på dig...*skratt* Jag känner igen det för vi är ju likadana envisheter vi trädgårdsmänniskor...vi vill, vi kan, och vi gör det själv :)

Det härliga känsla när man kommit på en super bra ide. Man kan inte vänta med att få sätta spaden i jorden och börja även om man vet att det kan ta dagar eller tom veckor innan det är klart!

Lycka till, det där blir kanon!
h. Nina

Anna Vattenkanna sa...

Det kommer att bli så bra! Dessutom mer lättklippt gräsmatta eftersom ytan är mindre :-) och att ni slipper klippa mellan trädet och altanen. Bra jobbat!

Kram

Drömgården sa...

Vad glad jag blir av era snälla kommentarer!

Det står ju lite tokigt körsbärsträdet, eftersom grenarna växer in på terassen... tidigare stod även ett äppelträd riktigt nära hörnet! När vi hade flyttat in planterades tre fruktträd nästan i en triangel på framgården. Tanken var att vi skulle ha en fristående terass på bakgården... men så ändrade vi oss... :)

Charlotta sa...

Åh det där känner jag igen, man börjar med en liten sak och vips har man grävt upp halva gräsmattan - igen. Men lika så bra det, den är ju bara tråkig och måste klippas hela tiden ;)

Det blir ju jättebra, jag gillar verkligen rabatternas former och personligen tycker jag alltid att en plantering är att föredra framför ett ensamt litet träd i gräsmattan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen