onsdag 31 juli 2013

Surjordsrabatten och öppen trädgård!

Den senaste veckan har varit en blandning av stekande hetta och regninga dagar! Men jag har jobbat på i trädgården nästan dagligen ändå. Ibland mer och ibland mindre...
 
Orsaken till att jag så gärna velat komma framåt på alla halvfärdiga projekt som väntar på mig i trädgårdens alla hörn, är att jag ikväll ska ha en grupp trädgårdsentusiaster som ska titta runt i min trädgård. Typ "Öppen Trädgård", men inte officiell...
 
 
En plats där jag äntligen kommit igång är min surjordsrabatt. Åtminstone kallar jag den för det, även om där är en blandning och allt inte behöver sur jord... Vill skapa en känsla av surjordsnatur där.
 
Så här såg det ut tidigare.
 
 
Jag har lagt ner landskapsduk för att stenarna inte ska försvinna ner i jorden och underlätta ogräsrensningen. Mossa från egen skog och stenar från gården får samsas med singel i röd granit.
 

 
Har även grävt upp lite revor av Penningbladet som håller på att förvildas under buskarna. Här får den ett nytt liv i en gammal blekt (fd. gul) vattenkanna.

 
Nu får jag mitt trädgårdsbesök inom 1 timme så nu ska jag rusa och fixa en termos med kaffe!
 
Lite spännande är det... har aldrig haft en grupp främlingar i min trädgård... har inte ens en aning om hur många som kommer! Gänget som kommer är från en facebook grupp med "Trädgårdsentusiaster i Österbotten". Ska bli riktigt trevligt att träffa dem i verkligheten!
 
 
 
Kitty

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen