fredag 19 juli 2013

Stenanläggning och missöden...

Det dåliga vädret har gjort att framstegen med stenkanten har gått vääääldigt långsamt. Hållit på med underarbetet och att få hem material. Ikväll har vi dock helt fantastiskt väder och jag fick även med gubben på noterna!
 
 
Mellanrapport. Så här mycket hann vi med. Klockan var rätt mycket när vi började på.
 
 
Så här såg det ut när jag började på. Gräset växte ända in mot terassen, även om det gömde sig grus där under...

 
Sen ska här sopas fogsand mellan stenarna

 
Jag visste hur jag ville att stenarna skulle mötas ut i hörnet, så vi började med att sätta dom på plats och arbetade oss fram mot blomrabatten.
 
 
Nästa steg blir att sätta stenarna som ska rama in den nya blomrabatten. Väntar på att få plantera och fixa den klart med täckmaterial och andra så ting som ska få pryda platsen.
 
Allt gick ju inte riktigt som tänkt ändå...
Jag hade nyss plockat ut stenarna, Daniel var och hämtade mera grus, för vi konstaterade att vi hade aningen för mycket lutning att det riskerade att brädorna från terassen nästan blottade undre kanten, och den ville vi skymma bakom stenarna.
Alva klev uppe på terassen och tittade på när jag kröp runt med vattenpasset och kollade lutningarna när det plötsligt sa pang och jag skrek till!!!
Hon råkade i misstag sparka ner en lång tung planka som Daniel hade lyftat upp på terasskanten...
 
 
Och förstås landade den mitt på min handled!
Råkade träffa mitt på dendär benknogen som putar ut på handleden, (vad den nu heter?) så det rev lite skinn och svällde upp...
Så nu får jag gå med den lindad och ha ont!
 
Better luck next time!
Lär nog få ta hjälp av maken nu, för vänster hand kan jag varken stöda på eller lyfta stenar med... Och hittills hade jag gjort allt själv, ikväll var första gången han hjälpte mig på detta projekt!
 
Nu ska jag ta en värktablett och krypa under täcket! Imorgon blir en lång dag med tidig väckning och antagligen går vi och lägger oss rätt sent. Får inleda dagen med en begravning och sedan åker jag och maken till en semesterby här i nejden, Seljes åsen heter den. Där blir det att fira en god vän på hans 30-års dag och sedan har vi hyrt en liten stuga där vi ska övernatta. Mysigt!
 
 
Kitty


2 kommentarer:

Garden of Sense sa...

Tack för din fina kommentar hos mig och krya på dig med handen! Det ska bli kul att följa din plantering runt altanen.

Ha det bra//Laila

Liljas Corner sa...

Äsch då, inte kul att va handikappad mitt i trädgårdssäsongen. Hoppas du blir bättre snart. Rabatten är ju på god väg iaf. Hoppas ni hade en trevlig kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen