torsdag 1 augusti 2013

Månadens sist dag och min första visning!

 Igår var sista dagen av sommarmånaden juli.
Men den dagen var även den första gången för mig att ha "öppen trädgård"!
Det var inget officiellt, utan en grupp trädgårdsentusiaster från en lokal grupp som brukar diskutera ämnet på facebook. Vi blev ca 10 st. Det var så roligt att de ville komma hit och titta in hos mig!
Några dagar innan märkte jag att jag började få lite prestationsångest!
Det var ju inget stort evenemang och jag hade förvarnat de inbjudna att i min trädgård finns massor av halvfärdiga projekt. Ändå gick tankarna... "oj va mycket ogräs, här måste rensas", "Jisses så det såg ut här, måste nog snygga till lite", "detta ser så halvfärdigt ut, jag måste göra nåt så att de ser vart det är påväg", "Kanske jag borde räfsa grusgången", "Vill få mitt planteringsbord byggt, så att det inte ligger en gammal diskbänk på marken", "yes, hann få bordet fixat, men det behöver nog stylas lite", "tänk om de tycker att det inte var värt att komma ut bara för att se min trädgård?"... osv osv...
 
Ni som någongång haft "öppen trädgård" förstår säkert precis vad jag snackar om!!
 
Tänkte visa er lite hur det ser ut i min trädgård nu i månadsskiftet.
 
 
I entrérabatten har en del av Flockliljorna slagit ut. Denna blir rätt så hög och får stora gräddvita blommor, 'Navona' heter den.
 
Lilium 'Navona'
 

Kanadensiska rosor i blomning. Längst fram 'Prairie Joy' och i bakgrunden 'Adelaide Hoodless' 
Växterna i mutter-rabatten är till 95% av de plantor som grävdes upp ur gamla stenpartiet som låg på nästan samma ställe, men sluttande upp mot skogen. Det växte in rötter från träden och även om jag varje år försökte gräva runt, kalka, göda och jordförbättra så förvandlades jorden till torv! Växterna blev mindre och mindre och vissa dog ut! Förhoppningsvis ska jag få se dem repa sig i den nya rabatten!
 
Längre fram i trädgården, intill köksträdgården, har jag äntligen fått till planteringsbordet jag pratade om. Och jag är så nöjd!Hyllan är gjord av brädorna från pallkragarna som tidigare funktionerade som min kompost. Böjde till lite krokar att hänga upp diverse grejer på. Hittade en hink med kottar från Contortatall.

 
Skedarna är de som jag fyndade på loppisracet i Purmo för några veckor sedan... nu har de fått nytt liv... som krokar! 
Korgen bunden med luffarslöjd-teknik som jag tillverkade på hantverkarkursen på skolan i vintras har fått komma ut.
 
 Är så glad att jag hann med flera av de sakerna jag ville innan visningen av min trädgård. Men här finns ännu massor av jobb innan mina pågående projekt är klara!
 
 
Tack till alla som besökte mig och min trädgård igår, det var jätteroligt att träffa er.
Och stort tack för påsen med tomater, de var jjättegoda!
(på bilden är bara ungefär halva gänget)
  
 
 
Kitty


 


4 kommentarer:

Grön skön passion sa...

Underbar arbetshörna du har fått till och ett STORT TACK för idén med skedarna. Den norpar jag direkt ;-)

Sommarkram / Therése

♥Min Eden♥ sa...

Det är alltid lika roligt att se en trädgård, då är det ingen skillnad i vilket skede den är i. Varje trädgård har sin charm. Det är fascninerande att se hur lika vi trädgårdsmänniskor tänker...vi verkar vara hårtarbetande arbetsmyror i själen...kan själv vill själv :) Tack för visningen, jag hoppas set blir fler gånger! :)
/nina

Camilla, Galen i grönt sa...

Vad kul med trädgårdsvisning och att det gick så bra. Skulle nog vara lika hyper som du och springa runt som en yr höna och piffa innan besök. Fast jag kollar aldrig efter ogräs när jag är på besök. Konstigt va?!
Coolt med skedarna, det lägger jag på minnet. Ha det gott!

Anette sa...

Hej!
Vad roligt att du lämnat en kommentar till mej så att jag hittade till dej :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen