fredag 30 januari 2015

Mitt besök i Sandras trädgård del 3

För att inte inläggen skulle bli längre än de redan blev så delade jag upp mina besök från Sandras trädgård. Nu ska ni få ta del av hösten 2014 (18 augusti) i hennes fantastiska trädgård som är i konstant förvandling! Som jag sagt innan, tjejen har ideér! Dessutom lyckas hon med dem också!

Nu ska vi äntligen resa tillbaka till augusti 2014 och ta en tur i denna fantatiska "höstträdgård".

Jag rekommenderar att ni kikar in på de tidigare inläggen om ni misssat dem eller inte kommer ihåg hur det såg ut tidigare, länkar finns i slutet. Då ser man så tydligt hur denna trädgård vuxit (och fortfarande växer) till den helhet som Sandra har i sina tankar!


Vi går raka vägen till bakgården!
Här har ett staket blivit rest sedan jag sist var på besök. Ännu finns inga portar, men det är rätt bra att ha lite "skydd" runt odlingen både mot djur och springande småbarn som är nyfikna och gärna drar upp grönsakerna. Samtidigt fungerar staketet som en inramning/rumsindelning.En köksträdgård behöver inte alltid vara det där trädgårdslandet som behöver skötas om för att kunna odla för att man vill ha egen mat på bordet. Nej, det kan faktiskt förenklas och även vara platsen där du sätter dig ner för att koppla av och njuta en stund!
Här växer det så det knakar och skörd blir det! Minns ni hur små grönsaksplantorna var tidigare i sommar?
Tänk så mycket hon hinner med Sandra?! Med lilla Milea i magen och Leon springandes. Men det är väl så när man är intresserad av något så hittar man alltid lite extra energi till det.

För mig är det terapeutiskt att få pyssla i trädgården, ett sätt att koppla bort vardagen och bara pyssla på med det som är frömför en just då.


Vi går runt uthuset tillbaka till framsidan...Här har de sensommar- och höstblommande perennerna tagit sin plats! Här är inte bara växtliv utan även insektliv.


Stämningen i trädgården är så inspirerande och inbjudande! Man vill bara gå efter varje stig, runt varje hörn och kika vad som kan gömma sig där. Man håller hela tiden nyfikheten framme och slås av både design, lösningar och kombinationer.


Paraplyalm, Ulmus glabra 'pendula'
Nu är allt gräs borta framför huset! 
Nu är det singel och natursten som fungerar som gångar och stigar istället.
Här har Sandra hittat en fiffig lösning för att leda bort regnvatten som passar bra till den gamla bostadsmiljön. En gammal bult och kedja som hänger ner från taket gör att vattnat leds rakt ner i tunnan. Hönsgallret på tunnan fyller flera funktioner som att de största skräpen/löven inte hamnar i tunnan utan kan plockas bort, men det blir även en säkrare plats för barn och husdjur.Här har Humle vuxit till sig och skapat en grön vägg till terassen, men även satt några grenar utefter marken.

Vidare in efter gången kommer man till paradiset! Åtminstone för den som älskar björnbär!Med havet av björnbärsklasar avslutar jag promenaden för denna gång! Roligt att ni ville hänga på!


Ni får gärna tycka till i kommentarsfältet!


Är ni nyfikna på att själv ta er en titt i Sandras trädgård?? 
Troligen ordnas öppen trädgård både i slutet av juni och i mitten av augusti!


Kitty

1 kommentar:

Anonym sa...

Otroligt fin trädgård...skulle vara intressant att besöka!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen