torsdag 8 januari 2015

Årets kransar...

Nu kommer ett aningen försenat inlägg. Nämligen från min pysselkväll för några veckor sedan tillsammans med min väninna Mikaela och våra döttrar. I år var vi hemma hos Mikaela. (Här hittar ni hennes inlägg från den kvällen).

Vi har fått som tradition att göra våra dörrkransar tillsammans!
Här kan ni se från 2013 när vi var hos mig.


I år använde vi oss enbart av granris. Min krans fick ett enkelt rött och vitt band samt två grankottar hängandes i ett rött och vitt snöre.Ett naturmaterial, som jag plockade upp på vägen dit, är Lärk.
Lärk har knotiga grenar och inga barr. Barren tappar den på hösten, lika som lövträd, och får nya på våren. Kottarna sitter kvar på grenen. 
Dessa kan man använda till så himla mycket!
Du kan ha liggande grenar i planteringar, göra kransar och dekorationer och lite vad som helst! Varför inte plocka lös kottarna och göra något utav dem? Ett härligt material!

Så när jag körde förbi platsen där några Lärkträd växer så stannade jag bilen och gick över diket (i mörkret utan lampa!). Jag hade mina aningar om att det kunde ligga lite grenar på marken, och visst gjorde det så! Fumlade runt lite i mörkret för att hitta några grenar i skogsriset och kastade in dem i bilden. Hade ingen aning om hur de såg ut innan jag tog in dem.Jag hade planer på att göra en enkel tunn krans. En krans som kan hänga i ett fönster, på väggen eller dörren, eller varför inte som en del av ett arrangemang.. Jag tog några tunna grenar och fäste dem med spoltråd. När jag kommit en bit tog jag ett par små grenar till och lade sedan ihop ändorna. Sedan använde jag ett snöre till upphängningen.


Förstås hade vi lite fika där emellan. Jag får alltid så bra bakningstips av Mikaela. Hon har en väldigt hälsosam livsstil och bakar med hälsosamma produkter! Det hennes gulliga dotter smaskar på här är en dadelmuffins gjord på agavesirap och mandelmjöl mm. inget vanligt mjöl och inget tillsatt socker! Och så himla god!!!


Kitty

2 kommentarer:

♥Min Eden♥ sa...

Lärk...var hittar man ett lärkträd....väldigt vackra kvistar! :)

Drömgården sa...

Ja visst Nina! Jag har funderat på att planter ett här i vår skog, bara för att få använda dess grenar och kottar! De blir ju jättestora, så har ingen bra plats på gården..

/Kitty

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen