tisdag 14 mars 2017

Ruka, sportlovet 2017

Äntligen... en vecka senare... så har jag fått till inlägget från vår Sportlovsresa.
Drog igång med en 6 dagars jobbvecka, kurser, styrelsemöten och allt möjligt då vi kom hem, så jag hann inte riktigt med bloggen.

Det blev inte fotograferat så jättemycket, inte med kameran iallafall.
Vill inte direkt ha en stor kamera i ryggsäcken när man är 7,5 timme i slalombacken när det dessutom var runt -10 grader. Blev lite mobilbolder och så filmades det lite med mobilen, sonens nikon kamera och med gopro. En hel del bilder och klipp kom upp på instagram under resan.
Ni får nöja er med mestadels mobilbilder!

Det var ju alltså i Ruka vi var under sportlovet (ons-sön).
Fantastisk plats!
Stugan vi bodde i var bara några hundra meter från slalombacken, strax intill både skidspår och skoterled. Vi har hunnit med de flesta aktiviteter och framför allt njutit av både sällskapet och omgivningen!En vy av backen i skymning... Vackert!
Kvällsbacken var min favorittid i backen. Mindre folk, mer avslappnat och bara sååå vackert!


En av Alvas favoritplatser var lekparken i Rukankylä, på andra sidan slalombacken (ca 4,5 km från stugan). Här fanns isskulpturer, isrutschkanor, isslott, is att åka skridskor på och andra aktiviteter. Jätteroligt för barnen!


Kollade in omgivningen från skoterleden med maken. Roligt med lite tumistid.
Hade sonens gopro med, så vi fick lite filmsnuttar från Rukas vackra natur och kuperade landskap som minne. Tyvärr syns det inte hur höga backarna var i verkligheten...Söndag, den femte semesterdagen, var det dags att köra hem igen. Det tar ca 6 timmar att köra (plus pauser) till Ruka från Jakobstad, 480km. 
Vi hade strålande sol hela hemvägen!
Ännu finare var det med solglasögonen på...


Fantastisk resa!
Vi hade gärna stannat längre!

Klippte ihop en filmsnutt, enjoy!


HÄR hittar ni inlägget från vårt boende i Ruka. Där finns även länkar till sonens youtube eftersom han vloggade alla fem dagar under resan.

Kitty 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen