torsdag 2 mars 2017

Växtbelysning i förrådet

Som jag nämnde i gårdagens inlägg så har jag flyttat ut mina chiliplantor till förrådet. Jag använde avskurna mjölkpaket denna gång, de fanns nära tillhands och har ordentlig höjd som ger bra med utrymme för rötterna. Jag stack ett par hål i bottnen och ställde dem i ett plastfat.


Ovanför bordet har jag hängt upp en armatur med två lysrör.
Istället för att sätta fast lampan i taket så använde vi kedjor som hakades fast i krokar i taket.

Fick plocka bort skåpdörren för att ge lite ytrymme för lampan. Mellan skåpet och väggen har jag 128 cm och armaturen är 127 cm. Snacka om att utnyttja hela bredden.


Eftersom spirorna i taket inte låg där vi ville sätta in krokarna så började vi med att skruva upp en bräda. Man behöver veta vad man har för material i taket innan man skruvar upp något som ska hålla lite tyngd.

Sista länken på kedjan sågades av och böjdes så att jag fick en krok. Kroken gör att jag enkelt kan ställa höjden på lampan enligt höjden på det som växer där under.


Jag använder en timer som jag ställt in önskade antal ljustimmar på så att jag inte behöver tända och släcka själv. Vi har även skaffat ett batteri som håller tamperaturen på ca 15 grader. När lampan är på höjs temperaturen, men sjunker igen när det blir mörkt, precis som växterna vill ha det.

Det är lite klent med växter här ännu, men inne har chili börjat gro.
Inom ett par veckor kommer här att finnas ett par olika sorters chili och tomater, men även paprika. Lite senare kommer det säkert att bli allt för trångt... bordet är inte direkt stort. kommer antagligen att placera lådor eller något liknande framför bordet för att få större yta för mina småplantor.

Kitty 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

2 kommentarer:

♥Min Eden♥ sa...

Blir bra det där!!! Jag borde också skaffa ett batteri som håller koll på tempen... nu får jag spring och justera värmen hela tiden...

Drömgården sa...

Batteriet håller inte koll själv, jag har ställt in på en viss temp som tycks hålla rätt bra. Blir det stor temperaturändring ute får jag antagligen justera lite. Det är i ett slutet förråd utan fönster, så det ändrar inte temp så snabbt.
/Kitty

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen