tisdag 17 april 2012

Stockholmsresan

Nu har jag inte hunnit skriva på bloggen på en tid. Har nu varit på min efterlängtade resa till det underbara Stockholm! Vi lyfte upp till skyn kl.6 på torsdag morgon och landade kl.6.15 lokal tid på Arlanda! Vilket snabbt och enkelt sätt att resa!
Här ska ni få njuta av bilder uppifrån. Det är så fint när man flyger ovanför molnen!!


Vi bodde i Vasastan på ett ställe som heter City Backpackers, Urban Hostel.



Jag gillade detta hotell/Vandrarhem. Vi hade en liten lägenhet med 6 bäddplatser, wc, badrum med bastu och tvättmaskin, ett litet kök och egen ingång från innergården/terassen.



Vill ni se lite inspirationsbilder från trädgårdsmässan?



Pelargoner, pelargoner, pelargoner...





Följande bild är delar av vad en skola hade sammanställt.. kan bara inte minnas vad det hette..




Följande dag, Fredag, så tog vi oss ut till Rosendals Trädgård. Där gick vi runt på området och inspekterade deras trädgårdsbutik och den lilla butiken med deras egna kryddor, bakat bröd & bullar, sylter, safter, te, hantverk och så fanns lite annat smått och gott :)



Efteråt tog vi oss in till stan. Vi tog ett varv nere i Hötorgshallen, vilket paradis! Där fanns allt du kan tänka dig. Där fanns ostdiskar, köttdiskar, allt från havet, choklad, torkade frukter, teförsäljare, desserter, grekiskt, nötter och allt möjligt. jag köpte bara torkade jordgubbar, äppelchips och kokosflagor.
Vi avrundade med en pastalunch i huset intill och sedan tunnelbanan ut till Universitetet. Därifrån tog vi en liten promenad (förbi en koloniträdgård) till Botaniska växthuset vid Bergianska trädgården.



Lördag blev shopping för några och en tur ut till mässan pånytt för andra. Besökte restaurangen PONG på kvällen. Vilken kvällsbuffé där serverades!! mums mums! Thairätter, wokat, sushi, kinesiska rätter, efterrättsbuffé...

Söndagen blev lugn, en promenad på hötorget och lunch (grekiskt) i Kungshallen. Sen blev det att hämta väskorna och ta sig ut till Arlanda. Dagen var varm och solig och det var så intressant att följa med landskapet där långt nere!



Här kommer lite bilder på en del av det jag köpte...


Denna bok köpte jag på mässan. Den har så fina bilder för alla årstider och högtider, vilken inspirationskälla!!


På kungsgatan hittar man en hobbyaffär som heter Panduro. Himmelriket för den som gillar att pyssla, sy, bygga, måla, baka, gjuta i betong och allt möjligt annat!

Jag skaffade lite material för att kunna göra mina egna tygtryck :)



Det var en kort version av våran resa! Det blev en del bilder, hoppas ni hitta något som ni gilla eller tyckt att var intressant!


Kitty

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fina foton..säkert en inspirerande resa..

Ha de så bra.

Hälsningar
Karola Töyrä

Lilja's Corner sa...

Det var ju en bra redovisning :) Intressant att se dina bilder. Det blev några "jamen det där glömde jag fota" och "jamen varför fota ja int ur den vinkeln" ;)

/Nina

Drömgården sa...

Ja du Nina, de ska bli riktigt intressant att se dina bilder å! Vad hette de som hade gjort dendär stora grönsakstavlan/konstverket på vardagsrumsväggen?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen