måndag 4 maj 2015

Att måla om huset....

Vi sitter nu i situationen där garaget NÖDVÄNDIGT MÅSTE målas, och huset borde målas men är egentligen ingen panik med ännu.

Frågan är nu då.... Ska vi ta samma färg och bara måla garaget iår? Eller ska vi byta färg och måla rubbet??

Även om huset är väldigt blått så är det inte så skrikigt. Det matchar väldigt bra in med den blå himlen, och ganska fint på vintern också... men... jag gillar ändå lite mer nedtonade färger...
Tanken när vi målade var att ha en grå färg med blå nyans, alltså stålgrå. Vi hade fyra burkar på prov, alla utom den ljusaste på färgkartan här under. Av de fyra färger vi testade så var det den ljusaste vi trodde var den rätta, men på väggen såg den ut som babyblå! Det är alltså den mörkaste vi valde, men den är nog väldigt blå...


Jag kunde kanske tänka mig något i grått....
Det är ett stort steg att byta färg.
Det finns ju oändligt med valmöjligheter!! 
Och när färgen väl kommer på väggen så är den inte alltid lika snygg i praktiken som i teorin. Dessutom är det en rätt kostsam uppgift som tar mycket tid att utföra.

Få se om det blir a iår eller om det blir nästa år...
En sak är iallafall säkert, och det är att terassen kommer att bli behandlad denna vecka!
Pensel, terasstvätt, terassolja och t.o.m. en högtryckstvätt blev inhandlat igår!
Är lite nervös över färgen jag valde på terassoljan... Tänkte nämligen testa ny färg i en gråare nyans! Hoppas att jag gjorde rätt val!


Kitty

3 kommentarer:

Ingela sa...

Vi har också blått hus och det börjar så småningom bli dags att måla om. Vi har funderat fram och tillbaka och har nästan bestämt oss för grått, men så en kväll förra sommaren körde vi runt i nybyggda bostadsområden här i trakten och konstaterade att merparten av alla nya hus är grå, och jag vill ju inte vara som alla andra. Det blir väl blått igen sen när vi kommer till skott.
Vårt hus blev inte heller den färg vi hade tänkt oss, men med tiden har vi lärt oss att tycka om den väldigt mycket.
Det är himla svårt att hitta rätt nyans!

Sylvia sa...

Vi är lite i samma läge... Vårt garage måste målas om , helst i går.. Huset kan vänta till nästa år och frågan är då om vi kan måla garaget i en annan färg tills vi tar huset.. Måste garage och hus ha samma färg över huvud taget?? Många frågetecken är det. Lycka till med er ommålning och jag hoppas att det blir så bra som ni vill :)

Anonym sa...

Ja vill tipsa om vår husfärg, vårt e grått o absolut inte blått, mer grönt då isåfall. Vi valde tikkurila vinha 567x. Mejla om du vill ha bilder! hannadrake@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen