fredag 25 mars 2016

En överblick!

Veckans tema i blommig fredag är "En överblick".
Därför tänkte jag ta en överblick över gården på framsidan idag.
Men samtidigt en tillbakablick på hur det har sett ut.

För att ni ska se hur det såg ut från början så kan ni kika in i inlägget om "Förr och nu" mitt ros- och äppelhörn, där jag visar resan mellan 2006-2012!

Sommar 2013
Sommaren 2013 var det tänkt att jag skulle avsluta stenarbetet som jag hade halvfärdigt runt stenpartiet. Kan meddela att så blev det inte. Nej, istället påbörjade jag ett nytt projekt.

Runt det lilla körsbärsträdet framför terassen hade barken blivit överväxt av gräs, eftersom vi inte satt någon stenkant runt. Nu tänkte jag åtgärda det. Bara rensa ur och göra en krans av stenar och kanske fylla på med lite ny bark...



Som ni kanske märkt, så har jag en tendens att börja gräva upp, förstora, göra om eller göra något helt nytt varje gång jag bara ska "putsa lite"...


Det blev åtminstone 9 skottkärror gräs med råge! Bara att börja gräva ur lite djup, ta bort alla stora stenar, fylla på med ny jord och anlägga en stenkant. När jag ändå höll på så rensade jag ur gruset runt terassen och fortsatte med kantstenen varvet runt.


Hann under sommaren plantera lite av växterna jag delat, speciellt Hosta, och till hösten klippte jag till markduken. Resten fick lämna till våren.



Sommar 2014
Halvfärdigt var ordet. Några dagar innan jag skulle ha min första öppna trädgård så var det dags att göra det sista, nämligen att breda ut marktäckning på duken i form av bark och natursten.



Våren 2015
Att vi valde en kallare och gråare nyans när vi behandlade terassen är jag så nöjd över. Måste säga att jag var aningen nervös, speciellt när aken var så skeptisk till kulören jag valde, men det visade sig vara rätt! Den förra färgen var allt för varm och rödbrun mot vårat blåa hus.


Sommar 2015 






Sensommar 2015



Senhöst 2015



Oj vad detta blev långt!!!
Ursäktar mig, skenade iväg när jag började bläddra i gamla bilder.
Mera överblickar hittar ni hos Bland Rosor och Bladlöss!

Kitty
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

6 kommentarer:

Isas Trädgård sa...

Så FINT det blev!
Snyggt med dubbla rader med kantsten !
Ha det så gott !
Glad Påsk !
Kram/Isa

Rost och rädisor sa...

Vad fint rabatten växte ihop!
Glad påsk
/Anette

Sabelhagens Olivlund sa...

Jättesnyggt! Kul att se förvandlingen över tid.
Glad Påsk
Kram maria

Villrose sa...

Jammen dt ble jo mye bedre med et bed rundt kirseærtreet!

Unknown sa...

Ni kommer att kunna plocka (eller kan redan?) körsbär från terassen, vilken lycka! Det är alltid kul med före och efter bilder, vi tittar så gärna så...
Glad påsk!
Marta

Carina sa...

Vilken härlig före och efter berättelse. Ibland är det bra att man inte kan låta bli att gräva liiite till. Det gjorde stor skillnad.

Ha en fortsatt härlig Påsk! Carina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen