tisdag 29 november 2016

Barnens julkalender 2016

Det är inte bara på bloggen jag har julkalender, nej, självklart ska barnen här hemma ha sin egen kalender också.

Det började för ett par år sedan då jag gjorde en kalender till barnen som en överraskning. Efter det så gjorde jag en ny variant varje år. Kalendern blir som en del av julinredningen, dekoren, ett stilleben. En ny trend här hemma, eller kanske tradition är ett bättre ordval.


Här hittar du inläggen från årens alla kalendrar:
2012 björkstammar
2013 Stjärna av stålstråd
2014 Björkkvist i kökstaket
2015 Julgran av brädor

Till årets kalender kommer jag att återanvända julgranen som jag tillverkade av gamla brädor förra året. Jag har i tre år använt de numrerade tygpåsarna som jag sydde 2013. Så nu tänkte jag ändra på det lite. Färgskalan är densamma, men jag använde kartongboxar istället. Jag köpte dem förra året när jag fick syn på dem i butiken nära jultiden, så jag visste redan då att de skulle användas iår.


Man ska själv vika lådorna, men det var busenkelt. Det medföljer 24 olika klisterlappar. Vissa är numror, vissa utskrivna med bokstäver på engelska och en del är figurer så att man får räkna antalet.

Var lite orolig först att boxarna skulle bli för stora, men anståndet mellan klädnyporna fungerade perfekt med boxarna.


Den vita smala girlangen gör att den känns lite vintrigare än om det bara skulle vara det ofärgade/ oblekta träbruna. Som dekoration har jag totalt 10 silverstjärnor, 10 meter girland och två batteridriva ledslingor.

Innehållet kan man variera.
Det kan vara godis, små saker, aktivitetslappar eller en blandning av dem alla.

Ibland har jag haft lappar där det står "Skattjakt", barnen älskar det! Då blir det skattjakt direkt från morgonen innan de ska till skolan. Oftast innfaller skattjakten när jag har något som inte rymdes i påsen... Viktig med skattjakt är att ha en påminnelse åt sig själv vilka dagar man ska gömma paketen innan barnen vaknar!När mörkret lägger sig blir det riktigt mysigt med ledslingan som lyser runt boxarna.

Nu går barnen och räknar dagarna tills de får börja öppna!
Det är en spännande tid, och de står ofta framför kalendern och tittar var alla lådor är från nr 1-24.


Brukar ni göra egen julkalender?

/Kitty
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

2 kommentarer:

Nina sa...

Den var mysig å fin! :)
Jag har flera år gjort egna adventskalendrar. Ett år sydde jag 24 tygpåsar som jag har återanvänt några år å ett annat år blev det 24 små paket.
Men i år när inte hälsan har varit det bästa blev det en köpis mamma mu bok å pyssel kalender.

♥Min Eden♥ sa...

Du är nog otrolig du. Jag fattar inte hur du hinner och orkar med alla dina projekt. Kalendern blev hur mysig och fin som helst. Kan du göra en åt mig också ;D Jag var och sökte dig på jobbet igår (jag var på jobb keikka), men du behagade att inte vara på plats :) Vi ses!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen