onsdag 23 november 2016

Julinspiration på Lindell flowers

Måndag kväll hade vi ordnat en julinspirationskväll med NorraÖsterbottens Trädgårdssällskap på Lindell Flowers i Kokkola.

På programmet stod fika, föreläsning, inspiration, mingel och shopping.
Vi blev glatt mottagna och de salta pajerna vi fick var utsökta.
Detta var efter stängning, så vi hade hela butiken för oss själva.


Owe Salmela (känd från det finlandssvenska lifestyle-programmet Strömsö) hade en intressant och inspirerande föreläsning för oss (närmare 70 trädgårdsentusiaster). Owe har jag själv haft som lärare i ett par kurser när jag studerade till trädgårdsmästare, så vi är bekanta från tidigare. Han hade själv blombutik i Karleby 15 år innan han jobbade 15 år som lärare. Han fungerar som domare, drar kurser och har jobbat på Strömsö i 13 år. Mannen sitter på erfarenhet och kunskap!Det var en intressant och trevlig tvist på föreläsningen när han pratade samtidigt som han jobbade!
Vi fick se och höra hur han tänker när det kommer till dekorering av arrangemang och planteringar. Blev som en demonstration samtidigt som han matade på med massor av idéer och goda råd.
Något som uppskattades väldigt mycket av oss besökare.


Butiken var jättemysig!
Efter helgens mässa hade de jobbat hårt under dagen för att ställa i ordning butiken innan vår ankomst! Utställningarna var inspirerande och snyggt arrangerade. Höjden som kommit till i butikens utrymme gjorde stor skillnad på stämningen.

De gråbruna tomtarna var bara för coola. En sån vill jag ha... eller två...
Fanns massa trevliga dekorationer att använda i planteringar och arrangemang.


Blev så förälskad i de vita träportarna med armeringsnät, gillar ju sånt, speciellt med lampor hängandes! Så snyggt!


Vill ha en stjärnlampa!
Materialet var metall och fanns i flera olika mönster och färger.
Gillade hela inspirationsgruppen här. Metaller och naturmaterial.


Echeveria, en fetbladsväxt för inomhusbruk, är tacksam att använda. Den har den goda egenskapen av att inte behöva vatten på en lång tid. Har man den i kruka eller samplantering ska man akta så att man inte vattnar den för mycket, den trivs torrt. Man kan även använda den som den är, oplanterad och helt utan rötter. Den kan stickas fast eller limmas! Om den trivs kan den stå sig ett par månader!


Senare minglade vi fritt, kollade in butikens sortiment, pratade och shoppade!
Personalen var glad, trevlig och hjälpsam. Satte lite speed på dem när alla 70 ställde sig i kassakön (hahahaaa), men de såg lika glada ut ändå!

Jag kom givetvis hem med en påse också, så inom kort kommer ni säkert få se vad jag pysslat ihop av det jag shoppade. Kan någon gissa vad jag kom hem med?? Ni får gärna gissa i kommentarsfältet!

Tack till Lindell flowers för en inspirerande och trevlig kväll!

Kitty
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

1 kommentar:

Isas Trädgård sa...

Alltså den där Echeverian fastlimmad på näver blev min favorit av allt du visat så jag gissar på den ! Jättesnyggt och kreativt !!
Ha det så gott !
Kram/Isa

PS. Klart dom tog bild på er som var så supersnygga i förra inlägget - hälsa Nina ! DS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen