fredag 12 maj 2017

Blommig fredag: Vad händer i rabatten?

Blommig fredag.
Veckans tema är "Vad händer i rabatten?"

Men hej hallåå! Är det redan fredag?!
Nu hinner jag inte alls med i svängarna, har inte heller hunnit ut och fotografera... Men för ett par dagar sedan tog jag en snabb sväng med kameran.

Under äppelträdet på bakgården är det full blomning med krokus som sticker upp bland löven, som ännu ligger kvar ovanpå barken... Någon dag ska jag samla upp dem därifrån, men det blir nog nästa vecka!
Det är mycket program i kalender, och att det dessutom är morsdagsvecka med 6 jobbdagar i streck och bara morsdagssöndagen ledig gör det inte lättare att hinna ut i trädgården. Söndag hinner jag knappast heller, för då ska vi fira våra kära mödrar dagen lång.

Men med tanke på att vi fått snö varje dag hittills denna vecka, så är det ingen brådska. Den har nog smält bort direkt, men ändå... Känns bara så fel när man står i plantbutiken med kunderna och planerar trädgård och stenasättningar samtidigt som det kommer stora vita flingor/hagel ner. Hahaaa, ja, denhär våren lär vi minnas... länge!Finns lite andra lökar som är pågång också.
Vårstjärna, Scilla forbesii alba, står klar att slå upp sina klarvita kronblad vilken dag som helst.


Dagliljorna är hårt pågång.
Denna var den enda som fastnade på bild, en ny som köptes in förra året då dagliljan jag köpte året innan bestämde sig för att kasta in hatten.


Som ni ser har jag ännu ostädade rabatter. Med detta ostadiga väder, har jag inte kännt någon stress att putsa upp ännu.

Flocknäva är en tacksam perenn.
Snabbt grön på våren, fina rosa blommor och rodnande höstfärg.


Det var inte mycket till bilder, men ni ser iallafall att marken är bar, ingen snö ligger kvar och växterna har kommit igång! Yes, det blir nog vår ändå ska ni se!

Vill ni inspireras av andras månadsbilder så kika in här.

Kitty 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

3 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Nej, man ska inte ha för bråttom med att städa i dessa osäkra vädertider. Mysigt när de första lökarna börjar titta upp och man vet att våren inte går att hejda, möjligen sätta krokben för nån vecka, men inte hejda.
Trevlig helg
/Anette

TIDSTJUVEN.com sa...

Härligt att så mycket grönt kikar fram! :D

Villrose sa...

Visst er det i gang, med farger og alt! All rydding er også forsinket, men det passer meg bra...
God helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen