torsdag 4 maj 2017

Snart snöfri trädgård...

Så roligt att se snön försvinna! Kommer inte alls att sakna den.
Även skuggrabatten på norrhörnet har tinat upp alla perenner är nu synliga, bara små fläckar av snö utanför rabatten kvar.

Rabatten anlades förra sommaren, så nu ska det bli intressant att se hur den klarat första vintern och ifall lökarna jag satte tajmar in sin blomning så som jag har tänkt det.

Här finns Spetsmössa planterade i fyra linjer utmed gången för att skapa en ram. Det är en trevlig växt, när snön smälter ser den nästan lika ut som den gjorde på hösten.


Klockvipporna har också fina blad kvar, även om vintern plattat till den en aning...


Astilbens gamla blomställningar står kvar...


Ja.. det finns en hel del jobb innan rabatterna är putsade och fina... Jag har ju inte ens börjat ännu. En del perenner klippte jag vid lökplanteringen, bara för att ha lättare att se var de kunde sättas ner, men det är ju inte bara en blomrabatt här på gården..


Det börjar verkligen bli dags att klippa ner perennerna, det är nämligen många växter som vaknat och börjat på. Det blir bara svårare ju längre man väntar.

En som står grön i rabatten är en växt som planterades förra hösten, en Primula auricula, som ska blomma tidigt. Den kom upp ganska tidigt och har stått bra emot kylan ovh snön vi haft i april.


Såg att jag har en krokus som antagligen slår ut i blom imorgon, verkligen sent! Så här sent har de aldrig blommat innan! Men, bättre sent än inte alls.

Hoppas ni haft en bra vecka såhär långt.
Själv jobbar jag kvällsskift denna vecka och hinner inte med så mycket trädgårdssysslor.
Nu har vi bara två jubileumsdagar kvar på jobbet. Det har varit en intressant vecka och på lördag avslutas det med buller och bång. Vi har haft nya erbjudanden varje dag, eftersom företaget fyller 50 år så är det givetvis -50% som gäller på våra erbjudanden. Få se vad morgondagen ska bjuda på...

Kitty 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen