måndag 25 september 2017

Måndagstema: "..Så planen är.."

Höst.
Snart slutskördat på odlingslotten.
Dags att ta tag i det som lämnat ogjort.

Denna veckas måndagstema bjuder på inlägg om "...Så planen är...".
Det har varit ganska glest med inlänkade inlägg, men ni som vill berätta om era planer kan länka era bidrag längst ner i inlägget.

Min plan, det är att få ordning på odlingslotten!


Började helt från noll i våras. En ogräsåker på 208 kvadratmeter!
Täckte in marken och byggde upp bäddar och pallkragar vartefter och planterade ut/sådde frön så fort nya bäddar blev klara. Knappt halva lotten hann jag med denna säsong. Fick ändå till en hel del. Har skördat massor av potatis, lök, tatsoi, morötter, ärter, bondbönor, spenat, kålrabbi, blommor, och några gurkor, zucchini, rödbetor och broccoli mm.


Förra veckan var maken med och trimmade ner gräset som blivit så långt på den orörda delen av lotten. Jag har samlat en stor hög kartong och nu har jag börjat täcka in med kartong, tidningspapper och halm för att komma mig vidare. Jag hoppas det blir en lång höst, för planen är att jag ännu ska bygga upp ett par bäddar och ett litet jordgubbsland. För att det ska vara möjligt måste jag hinna fixa underlaget.

Förhoppningsvis hinner jag en bit innan vintern överraskar mig. Sen ska jag även göra upp en odlingsplan inför fröna ska handlas.

Vill ni läsa mer om min odlingslott så är det bara att klicka på etiketten "Odlingslott" så kommer relaterade inlägg på rullande band. (Kan även finnas från andra lotter under etiketten)

Och HÄR finns ett filmklipp!

Nästa vecka kör måndagstema med : "September resume"
Jag sätter ut temat färdigt för att ni ska kunna förbereda inlägg ifall ni vill hänga på och få in det redan från start.

/ Kitty 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

3 kommentarer:

Ida-Marie sa...

Åh va stora potatisar :D

Charlotta sa...

Hej, kul med tema. Vilken fantastisk skörd du fått på dina kvadrater i sommar. Grattis.
Min plan för tillfället är att asfaltera hela rasket, nej betong ska det vara, sade grannen. På betongen dör tydligen sniglarna om de inte hinner vända i tid...
Inte är det väl helt allvarliga planer, men det är INTE roligt att ägna trädgårdstid till snigeljakt, så tanken har faktiskt föresvävat mig, att bara ge upp.

UplayOnline sa...

Vilken fantastisk skörd du fått på dina kvadrater i sommar. Grattis.


แคมฟรอก

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen