fredag 6 januari 2017

Blommig fredag: Fröer eller inte

I veckans blommig fredag är ämnet något som är högaktuellt för mig nu, "Fröer eller inte". Ni som läser min blogg vet säkert svaret redan, speciellt om ni sett gårdagens inlägg.
Helt klart ska det vara fröer!


Jag har en hel del frön kvar från tidigare, jag köpte mera frön igår, jag har beställt frön och antagligen behöver jag ännu komplettera min frösamling! Dessutom köper jag några sorter som pluggplantor. De är så enkla och snabbt kommer de igång!

Maj 2016

Augusti 2016

Jag satsar mest på frön till köksträdgården, men däribland finns enstaka blommor också som exempelvis klint (mörka, vita o. blåa), ringblomma, luktärter och rosenskära m.fl. Jag odlar faktiskt väldigt lite till mina krukplanteringar, jag köper gärna färdiga plantor. En del av orsaken är utrymmet och ljuset inne, en annan orsak är tid, en tredje orsak är intresset... Jag tycker om att vandra runt och välja ut mina blommor. Har inte så himla mycket, så vill man ha olika sorter som man odlar själv så skulle det vara slöseri för mig med alla frön som hinner bli gamla.

Men blomning bland grönsaker vill jag gärna ha!
Och de flesta sår jag själv.

vit blåklint augusti 2016
Luktärter augusti 2016
Sedan finns det många kryddväxter som blommar vackert!

Citronkoriander augusti 2016
 Så frågar ni mig så är svaret ett stort fett JA!
Mera frön till folket!Kitty 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

6 kommentarer:

Trädgård i Torslanda sa...

Jösses vilken snygg köksträdgård. Och praktiskt med de platsbyggda pallkragarna och armeringsnäten med ramar. Lycka till med alla grönsakerna.
//Helene

Maribel sa...

Luktärter är ett måste, och brukar lyckas bra. Har också svårt att så många perenner, de kräver mycket ljus, för att inte bli spinkiga.Men det finns att köpa plantor, som tur är. Din köksträdgård ser riktigt fin ut.
Trevlig helg /Marika

Charlotta sa...

Visst är det härligt att blanda blommor med grönsaker. Jag gillar bäst de som sår sig själva. Det är på något vis en förutsättning för att det ska blomma alls hos mig... Jag brukar alltid glömma bort att vattna mina frösådder när jag försöker.
Ha det gott och hoppas att det gror snabbt hos dig!

Villrose sa...

Helt klart!
Godt og vakkert blir det.
God helg!

Anni sa...

Så fantastiskt prydligt och snyggt du har det bland dina lådor! Den vita klinten var en riktig läckerbit!

Veronica sa...

Jag tog bort mina odlingslådor i trädgården förra säsongen så i år blir den stora utmaningen att plantera grönsaker bland perennerna!
För det vill jag ha :)

Och,-Vilken otroligt fin köksträdgård du har!!

//Veronica

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen