fredag 27 januari 2017

Månadens bild och layoutfundering

I  veckans "Blommig Fredag" är temat månadens bild.
Denna månad är nog månaden jag tagit mins bilder på flera år tror jag... Största anledningen är förstås att jag inte haft min höger hand till förfogande. Därför gick jag ut idag för att få lite bilder av min vinterträdgård. En trädgård som just nu ligger under is...

Månadens bild får bli min luftlök
Det är luftlökens smålökar som jag satte i jorden på hösten där de började rota sig. Nu ser det ut som om de växer upp genom isen. Dessvärre tror jag inte de mår så bra av denna behandling, eftersom lök inte vill stå vått...


Köksträdgården är rätt så snöfattig.
I odlingslådorna har snön smällt och bildat ett ganska tjockt islager.


Få se hur det går med min vintersådd nu...
Hade kanske varit bättre att sätta skivor eller något liknande skydd ovanpå odlingslådorna. Förra året hade vi så mycket snö som skyddade, så jag kunde skyffla bort snön ända ner till den frusna jordytan. Iår har jag däremot ett tjockt islager ivägen... Inte alls lika enkelt att ta bort det.
I den ena lådan satte jag ett lager hö som skulle skydda jordytan mot både ogräs och grävande katter. Hade en plan på att höet skulle bli enkelt att plocka bort efter att jag grävt bort snön. Nu är höet fastfruset...Under isen skymtar machésalladen (vintersallad) som inte hann bli helt skördeklar innan vintern slog till. Jag sådde den typ 3 veckor in i augusti, på tok för sent med andra ord. Iår ska jag så en månad tidigare, åtminstone, beroende på när det kommer ledigt utrymme.


Annars har vi en riktigt fin dag idag. Det var skönt med lite frisk luft. Gick runt och kikade i trädgården i en halvtimme, bara njöt av det vackra vädret och friska luften. Kvalitetstid med sig själv och tytnaden.


Kika in på bloggen Bland rosor och bladlöss ifall ni vill se mer.

Håller på och uppdaterar layouten på bloggen och vill gärna höra era åsikter.

Vad tycker ni om bakgrundsbilden?
Blev det för plottrigt?
Ska jag behålla bakgrundsbilden och kanske ändra headern till bara namnet eller nåt lugnare enfärgat, utan bild?
Eller ska jag behålla headern och byta bakgrund?

Jag funderade först på en ljusare layout med vit bakgrund, men på något sätt gillar jag att min blogg skiljer ur... Nu kan jag inte bestämma mig, utan testar och ändrar och testar....

Kitty 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

4 kommentarer:

Marita Risku sa...

Likadant ser det ut i vår trädgård! Man får hoppas det bästa men tyvärr tror jag något mycket dör!

Anni sa...

Så svårt det är med planeringen, inte sjutton kan man veta om det blir ett tjockt snötäcke eller stenhård is!? Hoppas att dina lökar klarar det.

Vad gäller layouten tycker jag att bakgrunden är finfin, men att headern ska vara lugnare, kanske helt utan bilder.

Veronica sa...

Det var väldigt vad is du har fått överallt!+
Trist för vintersådden men jag tror man ska tänka att: Fröna är ju gjorda för att vara ute och sedan börjar växa när det tinar. Inte är de beroende av skydd! Dock så kommer de att flyta runt när isen tinar och slå rot huller om buller :)

Ha det skönt i helgen!

//Veronica

Drömgården sa...

Hej Veronica och tack för din kommentar.
Mitt problem är att jag ännu inte sått, eftersom jag tänkt så i februari och mars. Det blir svårt att få bort isen som ligger tjockt över jordytan i alla odlingslådorna. Hade tänkt så palsternackan i höstas, men blev överraskad av snön och så blev det inte av.
/Kitty

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen