onsdag 10 oktober 2018

Höst på terassen


Som ni fick läsa igår, så har jag köpt ny systemkamera.
Nu är det extra roligt att fotografera i trädgården!

Passade på att fotografera på terassen, där jag håller på att fixa lite höstfint.
Har köpt 4 vita calluna och 1 rosa bärljung. Ska fylla ut med lite grönt från skogen och eventuellt köpa nån växt till. Vi får se, det hänger i luften ännu... så att säga.

Det har sett riktigt risigt ut på terassen. Sådär så att man fått skämmas att kalla sig trädgårdsmästare... Men nu är det pågång.Bärljung och Calluna i en zink hink. I förgrunden skymtar en rödbladig Japansk lönn.
Det här med att leka med fokus och skärpa är betydligt roligare med nya kameran. De två bilderna nedan är fotograferade från samma vinkel, men fokus är flyttat längre fram på bild två.
Bärljung (Gaultheria mucronata) är en dekorativ samplanteringsväxt med Calluna.
Den tål en del köld och frost, men till vintern brukar bären mjukna.


När man går runt hörnet på terassen så har det inte hänt mycket inte.
Där är fortfarande de bruna sommarblommorna som frusit bort. Men det finns ju några guldkorn också.

Den ena är olika sorters alunrot (Heuchera), som tål väldigt mycket och brukar se helt bra ut när den fryser och lämnar under snön till vinten. Sedan till våren brukar den nog vara brun. Ännu har jag inte fått dem att övervintra i de små krukorna, endast som jordslagna i blomrabatten.


Sen har vi kryddväxter.
Många av kryddväxterna är mycket tåliga och hålls länge snygga. Dit hör givetvis timjan, som är vintergrön, men det finns många andra också. Exempelvis Salvia håller riktigt bra, men även olika myntor m.fl.

Citrontimjan och Kryddsalvia

Ser ut som att bloggen uppdateras oftare nu när jag köpt ny kamera *fniss*
😄

/ Kitty 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

1 kommentar:

gardenpot sa...

Vad duktig du är på att fota, fick själv en ny kamera i somras, o jösses vad man fotar haha :) såna där plåtburkar du har planterat i var riktigt snyggt, har sett att min karl har sånna i garaget med spik i, dem ska jag nog knycka haha Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen