tisdag 4 oktober 2016

Alvas nya rum del 2

Nåja, nu är jag tillbaka med uppdatering av renoveringen i barnens rum, närmare bestämt 7-årige dottern Alvas rum. Missade ni del 1 så kan ni klicka HÄR för att se före-bilderna.

Efter att jag målat rummet nästan klart så beslöt jag att klädskåpet måste ut!
Det var så fult på sidan som blev mest synlig, och att det dessutom gick sönder på så många ställen (pga att skåpet står så tight mot taket) när vi skulle svänga det.
Vi skruvade isär sidorna och bar ut skräpet!


Blev att måla lite till i hörnet med den ljusgrå kulören innan jag fortsatte med den mörkare grå färgen, som fick bli på väggen med fönster. Skåpet var tidigare helt uppefter väggen, så vi fick göra nya golv- och taklister i denhär sidan av rummet. Som tur hade vi extra, kan vara svårt att hitta exakt likadana när man bott i huset sedan 2004...På lördag morgon steg vi upp 4.30 på morgonen och packade in familjen i bilen!
Vi körde upp till Haparanda och spenderade 7 timmar på Ikea. De två sista timmarna blev ganska tuffa, speciellt för barnen, men de gjorde det riktigt bra! När vi gick runt i TA-SJÄLV-LAGRET så satt Alva under en hylla och surade, men höll sig ändå snäll, eftersom hon visste att vi skulle besöka Candyworld om de uppförde sig.
Klockan var närmare 23.30 när vi rullade in på gården här hemma igen, 740km tur/retur. Alva sov nästan hela vägen hem och Alex somnade halvvägs.


På söndag bar vi in grejerna och började montera möbler.

Från serien STUVA hade vi plockat ihop ett klädskåp till Alva med lådor längst ner för extra förvaring. Men efter att jag i lagret fick reda ut våran "Plocklista" som hade blivit fel, (de hade skrivit upp fel dörrar och inga fronter till lådorna), så har tydligen våra två hyllplan lämnat på sidan... Nåja, vi har ju hyllplanen från det gamla skåpet, så vi kan såga till dem i rätt mått.På måndag började jag montera ihop den första sängen.
Det var många delar!
Sängen är från BRIMNES-serien och har förvaringslådor under och en utdragbar gästbädd.Senare fick jag hjälp av maken, vilket var tur, för sängen är inte lätt!! Stommen och extrabädden fick vi klart, men lådorna hann vi inte med. Ikväll får vi göra klart och bädda, så får hon sova i eget rum inatt. Hennes gamla säng står nu i fotändan av vår säng, så hon har sovit i vårat rum i en vecka nu. Igår sa hon: "Mamma, jag vill nog snart sova ensam igen".


Ser tråkigt ut för att vara ett barnrum när det bara är grått och vitt, men det är tidlöst, och barnen växer och ändrar smak.
Vi kommer att plocka in massor av färg hit ännu för att få ett riktigt fint och lekfullt barnrum!

Kitty
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

1 kommentar:

Elisabeth sa...

Grått o vitt är ju så tidlöst, stilrent o fint! Jag håller ju på renoverar ett nytt rum åt Oliver nu också o det kommer nog också gå mest i grått o vitt har jag på känn, de kommer ju ändå in en massa färger genom leksaker o tavlor sen så lika bra att ha basen neutral så de int växer ur de medsamma, resten är ju enklare att ändra vartefter. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen