torsdag 27 oktober 2016

Vackert på senhöst del 3

Oj dessa brinnande varma höstfärger!
De är som en explosion i trädgården som syns på långt håll.Aronia är en fantastisk växt. Jag gillar den som häck. Först får den mörkgröna blad, blommar i vitt, får stora mörka klasar med näringsrika bär och så avslutas säsongen med ett orange-rött fyrverkeri!


Framför häcken växer krypripsen, Ribes glandulosum. De är en av de första växterna som grönskar på våren och blommar strax därefter med massor av vita uppåtriktade blomklasar. De är gröna hela sommaren, en riktigt snabbväxande marktäckare. Tål att beskäras hårt för tätare växtsätt. Grenarna kan växa runt 1m på en sommar! På hösten får de vacker höstfärg i olika grön-gul-orange-röda färger.Igår kväll kom den första snön. Det blev bara en liten yta, och sen var det borta. Idag kom regn istället. Kändes som en liten varming att vintern närmar sig med stormsteg. Jag som inte har ner alla lökar och plantor ännu. Köksträdgården ska ännu förberedas så att jag kan vinterså grönsaker... Ja, ni vet, det är alltid massor på hälft på hösten.

Nu ska jag njuta av kvällen en stund innan man kastar sig ner under täcket för att sedan höra väckarklockan ringa kl.5.10 imoron igen...

Missade du del 1 och del 2 av min senhöst-trädgård?

Kitty
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

2 kommentarer:

Gunilla sa...

Visst är hösten fantastisk.
När växterna får en så vacker färg.

Härliga höstbilder som man blir glad av. Då gör det inget att trädgårdssäsongen snart är över.

Trevlig helg

SandraEmilia sa...

Jaaa oj så fina färger! Hösten är verkligen vacker :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen