fredag 7 oktober 2016

Alvas nya rum del 3

Nåjaaa, det mesta börjar vara på sin plats i Alvas rum!

På väggen ovanför sängen har hon fått två EKBY ÖSTEN hyllor som vi satte upp med EKBY LERBERG konsoller. Gillar dessa konsoller i metall som är en enda bit, kändes stabila och så tycker jag om den enkla designen på dem.
Har inte plockat in några grejer riktigt på hyllan ännu, men de nya ramarna ligger i säkert förvar där tills de kommer upp på väggen.Alva har nu sovit ett par nätter i sin nya säng. Hon har ny säng med nya madrasser, nya lakan, nytt täcke och ny kudde! Rubbet nytt alltså när man ska och lägga sig. Ni kan gissa om hon sovit gott!

Förvaringslådorna under sängen har jag börjat fylla (har satt in mera grejer sedan jag fotograferade), så nu är det ordning och reda som gäller! Har lite leksaker kvar ännu att gå igenom, men Rom byggdes ju inte på en dag.
Vi har pararellt hållit på med sonens rum också, så det får ni snart se också. 


Måste lyfta på hatten för BRIMNES-sängen!
Tanken var att Alva skulle få en säng med förvaringslådor och Alex skulle få en säng med utdragbar gästsäng under. När vi valde denna sängmodell så fick de båda! Så nu när de får övernattningsgäster så kan de dra ut sina sängar, dra över en madrass (de sover nämligen på dubbel madrass) och bädda. Klart!


För att få lite mer färg i rummet så köpte vi påslakanset i orange-vit randigt.
(Sonen fick lika men i svart-vit.)
Hon fick dessutom ett nytt rosa FABRINA-dagtäcke och färgsprakande randiga kuddar. Sonen ville inte ha nåt.
Rosa passar bra med grått och vitt, det gör ju egentligen alla färger.
Därför gillade jag dessa ÅKERGYLLEN kuddfodral i storlek 45 x 60 cm. De har ränder både i rosa och grått, dessutom också i orange. Det är de färgerna vi tänkt konsentrera oss på här i rummet.
Uppiggande utan att vara för barnsligt/flickigt.
Ifall man vill variera sig så är det bara att plocka in någon annan färg från fodralets palett.
Alva gillade dem också, och det är huvudsaken, det är ju hon som ska vara i rummet.


Hade tänkt oss en vit skrivbordslampa, men enda vi gillade, och som vi tyckte att passade in, var denna FORSÅ-lampa. Den kändes rätt på något vis.


Från serien SUNNERSTA plockade vi ihop passande förvaring för pennor mm att ha på väggen vid skrivbordet. Då slipper man ha dem på bordet. Krokarna hängde jag inte upp ännu, ska se ifall vi ens behöver dem... De kostade bara 5 kr (0,50€) för 5 krokar...
Stången och de tre korgarna blev 34 kr tillsammans, alltså 3,50€!
Bordet och stolen är nästan det enda som är kvar av de ursprungliga möblerna.Blev riktigt mysigt, även om det inte är klart!
Det kommer att komma en del till, eftersom jag har ett projekt kvar. Men det kommer att göras först nästa vecka, och eftersom flera har frågat efter fortsättningen på renoveringen så fick ni nu se förvaringen i rummet och sängen.

Vi ses hörs igen!

Kitty
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen