lördag 22 oktober 2016

Kamerastativ!

Igår fick jag äntligen tummen ur ändan och åkte iväg för att köpa ett kamerastativ!

Jag har trånat efter ett stativ ända sedan jag skaffade ny kamera 2013, men det har inte blivit av.
Varje gång jag ska fotografera eller filma när jag gör något pyssel, diy, mat, sår i köksträdgården eller vad som helst, så stöter jag på samma problem. När du ska få något på bild då du inte kan hålla i kameran samtidigt! Jag plockar fram diverse grejer som finns i min närhet och bygger upp olika höga platåer som ska funger som stativ.

Ett bra exempel är filmen om Beskärning och Omskolning av tomat & chili.
De är filmade utan stativ. Det är inte lätt att både hålla i kameran, en gren och sekatören samtidigt som du pratar och klipper!
Och när det kommer till saker som görs på bordet så är det nästan omöjligt att få så stor lutning på kamera som man behöver utan att kameran ska riskera att trilla av "pyramiden".

Nu behöver jag inte sätta tid och energi på det mera!Stativet jag köpte går att ställa på en höjd mellan 53-150 cm.


Det var en mulen dag igår, men självklart ville jag testfotografera ändå!
Hösten har så starka färger. Och färg är något som kan påverka oss mer än man ibland kan förstå. Älskar att gå runt och se hur trädgården sakta övergår till en nervissnad, bladlös och matt canvas. Det är med blandade känslor, men ändå med ett lugn i hjärtat och en längtan till våren.


Aronia på stam, höstfärger.

I porten till köksträdgården är Klematis i full blomning!
Den är alltid så sen i starten, men blommar istället långt in på hösten. Blommorna sitter så högt upp så jag kan inte fotografera dem ovanifrån utan att stå bredvid och med kameran över huvudet...
Nedanstående klematisbilder är inzoomade och fotograferade från samma plats som helhetsbilden på köksträdgården.Väl inne ville jag se hur den är att använda som bordsstativ också.
Nu är jag så sugen på att göra ett nytt filmklipp!
Nu kan detta kanske verka som att jag är lite av en materialist, kanske jag delvis är det också. Detta är ändå något som underlättar min vardag som bloggare och (hobby) trädgårdsfotograf. Sonen som också har blivit intresserad av fotografering och film har nytta av stativet när han gör sina youtube-klipp.

Att jag klarat mig så länge utan detta?!

Kalla det materialist, kalla det att förenkla vardagen, kalla det för ett brinnande intresse för fotografering och att göra filmklipp, kalla det vad ni vill, men nu är jag full av ny inspiration!

Kitty
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

5 kommentarer:

♥Min Eden♥ sa...

Ser bra ut!! Var köpte du och va kosta den? Jag har länge tänkt skaffa en...

Malin sa...

Neej,.. inte är du materialist för ett stativs skull,
ett stativ hör nog till " måste ha " grejorna om man fotar (eller filmar!):)
Använder själv ett billigt köpt från Lidl för några år sen, men det är helt bra och funkar utmärkt!

Susanna sa...

Jag vill också veta varifrån och pris. Och maxvikt? Råkade snubbla på mitt då jag fotograferade norrsken nyligen så skenan som håller i ett av benen gick av. Funktionsdugligt än men inte lika stabilt... Ska börja spana efter ett nytt tror jag... Har man en hobby så kostar det nästan oberoende. Värre saker att lägga pengarna på finns nog, tycker ju jag med 👍🏻.

Drömgården sa...

Jag hitta på Clas Ohlson för 44,95€. Hittills riktigt nöjd! Känner redan att jag skulle aldrig klara mig utan det nu när jag fått pröva på att använda ett..

http://www.clasohlson.com/fi/Kamerajalusta-Rollei-Compact-Traveler-Star-S2/38-7145

/Kitty

Flower of Fame sa...

Så trevligt med ett stativ. Jag har ett stativ men är dålig på att använda det. Nu blev jag inspirerad att ta fram det. Kram Pernilla

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen