lördag 8 oktober 2016

Alex rum före - efter

Kikar upp ur renoveringsbubblan för att visa sonens rum.

Så här såg det ut innan


Rummet är uppmålat och tapetserat 2012.

Tapeten har blivit ganska sliten och sonen har faktiskt ganska sparsmakad stil.
Han önskade sig en gråmålad vägg istället för tapeten.
Så var det dags att bära ut möblerna och måla!
Han började faktiskt på själv, men fick hjälp av pappa (och mig) med det sista.


I rummet finns nu en ny säng (med nya madrasser, lakan, påslakan, täcke och kudde), lite större skrivbord, nya handtag på klädskåpen, ställning för surfplattan och en skrivbordslampa.


Alex är jättenöjd med väggen och de nya möblerna. Jag känner kanske att den grå väggen är ganska tom. Några fotoramar skulle inte sitta fel. funderade eventuellt på en tavellist, där han kunde ställa något och använda som en smal hylla. Skulle passa bra när han filmar, ifall han vill ställa kameran där... killar och deras youtube-kanaler... Undrar hur han blivit intresserad av inredning, foto och film?? ;)


Den svarta utdragbara juniorsängen är utlyftad och en vit Ikea-Brimnes säng har blivit monterad. Den passar betydligt bättre in med de vita hyllorna. Den ena blev nästan som en sänggavel...


Mera förvaring behövdes egentligen inte i detta rum, han har så lite saker efter att han rensade bort leksakerna, men en gästbädd hade vi planerat att skaffa.
Med denna säng kom rubbet. Förvaring och extrabädd!
 Så i den ena lådan kan vi färdigt ha sängkläder som hör till Alex säng samt extra täcke, kudde till nattgäster.Nya handtag har vi satt på klädskåpen.
Fick borra nytt hål och spackla åter ett av de gamla eftersom de längre handtagen har längre avstånd mellan skruvhålen.


Några jämförelsebilder behöver ni väl få så att man inte behöver skrolla upp och ner för att jämföra.
Eftersom han fick nya vita hyllor med förvaringslådor för ett par år sedan, så behövdes inte så mycket bytas ut i rummet. De är enkla, snygga och fyller sin funktion.Har ni sett hur färgerna i rummet ändrar på kvällen när det är belyst med lampor istället för naturligt ljus. Skrivbordet är nytt, 120 cm brett istället för 100 cm, det kortare står i Alvas rum nu. På sidan av bordet har han satt en bit dubbelhäftande tejp, så att brytaren till skrivbordslampan (ikea-KVART) ska vara lättillgänglig.


Här hittade jag ett gammalt bildkollage från renoveringen av Alex rum 2012....
Innan hade han gröna Borås-tapeter med små löv på, och dåligt med förvaring. Han fick även nya gardiner, sydde fake-hissgardiner. Var ett bra tyg-val, för han gillar dem ännu.


De två färgkartorna till vänster är färgerna på Alvas väggar. De väggarna vi målade om för ett par år sedan i Alex rum är i bra skick, så de är oförändrade. Färgen (G486) han har är samma som jag använde i arbetsrummet (som renoverades 2012. Länken har inte de bästa bilderna, hade en usel kamera på den tiden). Den gråa färgen i Alex rum är lite varmare än den ljusgråa (T1329) vi målade i Alvas rum nu. Den mörkare grå färgen (T1332), längst till vänster på bilden nedan, är den färg som de båda fick som fondvägg. Inte så stor kontrast, men ger lite djup.

Alex befintliga väggfärg G486 och nymålad fondvägg T1332
Som ni ser är det på slutrakan, bara lite småfix kvar.

Alex har en film pågång från renoveringen, kan posta den HÄR sedan när den är klar ifall ni är nyfikna på den...

Kitty
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

1 kommentar:

♥Min Eden♥ sa...

Snyggt, och snyggt jobbat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen