onsdag 17 december 2014

DIY till barnens rum...

Alva har länge frågat när vi ska göra "juligt" i hennes rum. Jag har sagt  att vi nog ska fixa något där... snart.. så fort vi har lite tid... 
Nu har jag äntligen fått hem allt material jag behöver och idag efter jobbet tog jag mig tiden att fixa en enkel dekoration. (Alex skall också få, men det blir ikväll eller imorgon...)

Nyligen hade Mönsterkollektivet fyran och Highway design en popup shop för en dag på sitt kontor i Campus här i stan. Kunde inte låta bli att gå dit och shoppa mer av Johannas underbara kort! Blev även två mönstrade kuddöverdrag av Highway design, egentryckta (får ni se en annan gång). Tyvärr finns hennes tygrodukter inte på webshoppen, men de finns på kontoret. ;)


Material jag behövde till mitt lilla konstverk var:
några vykort,
en ledslinga,
snöre,
klädnypor
och julgransbollar.

Jag köpte även till bollar i silver, eftersom sonen INTE vill ha rosa! I samma sväng hittade jag ett natuligare oblekt snöre och klädnypor i trä.Visste redan i butiken att de små klädnyporna var allt för små för det grova snöret, men de hamnade i shoppingkorgen ändå... för framtiden...Alva tyckte att det var jätte intressant när jag började plocka fram alla grejer. Hon pekade genast ut en favorit.Men visst! 
Alvas klara val blev som väntat slottet med rosa bakgrund!
På bilden nedan har Alva valt ut sina top 5 favoriter. Det blev alla rosa och en gul med hästkarusell!


Här får ni en närmare titt på alla underbara kort som jag köpte. Jag gillar verkligen dessa mönster (och det finns ju fler än dessa). De flesta mönster finns i flera färgkombinationer.


Nedan finns två kombinationer av korten som jag tänkt att skulle hängas upp i sonens och dotterns rum. Ni kan säkert räkna ut vem som ska få vilka kort..Det är alltså en typ av vimpel med belysning jag ska försöka mig på. Hoppas det blir lika bra i verkligheten som i tanken..

Konstaterade att lamporna inte var så långa, bara 1,8m, så istället för att göra utmed hela väggen där fönstret är, så blev det bara halvvägs ovh lite snett över till den andra väggen. Det blev en perfekt strecka så att belysningen räckte hela vägen. Slingan är batteridriven, så jag kunde bara låta sladden ligga uppe på bokhyllan. (titta inte hur ful bokhyllan är, Alva är en riktig klottergök och har ritat med tuschpenna på alla sina möbler... ibland blir man bara lite ledsen..)

Band fast ena änden av snöret i gardinstången och drog in en skruv på den andra väggen att binda fast andra änden av snöret i.

När jag surrat in ledslingan runt snöret satte jag fast klädnyporna.

Sedan valde jag ut några av korten och knep fast dem. Nu behövde jag ju inte så många kort som jag ursprungligen räknat med..


Jag hade tänkt göra lite olika längder till julgransbollarna, men bestämde mig för att ta den enkla vägen och knöt fast med banden som följde med i asken. De var två olika storlekar på bollarna. Knöt på flit lite olika bara för att de inte skulle hänga för jämnt.
Blev rätt så mysigt när man lade av takbelysningen!


Alva var inte hemma när jag satte upp installationen. Gissa om hon blev glad när hon skulle gå in i sitt rum senare??!! Hon lämna med munnen öppen i dörren och bara stod och tittade upp. Sedan utbrast hon med världens största leende: "WOW! Nämen nämen nämen!!! När har du gjort dehär?!"

Nu var det Alex på tur då... 


Kitty
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen