måndag 1 december 2014

När mörkret lägger sig...

Visst kan det vara trist att det är så få ljusa timmar på dygnen under vintern, men istället för att deppa så tycker jag vi tar en liten titt på fördelarna!

Igår lade jag upp ett inlägg på adventskalendern som jag fixat till barnen.

Det ni inte fick se var stämningen jag upplevde när vi mörklade huset för att söka oss isäng!

Det fina med mörkret är att ljuset upplevs på ett helt annat sätt! Ljus som vi inte alls ser när det är FÖR ljust. Stämningen. Känslan."Tro Hopp & Kärlek"
En tradition, symbolerna för Jakobstad.
(Så svåra att få bra bild! Fick inte fram stämningen här...)
Ursprungligen röda och gröna, så även dessa. De har klätts om många gånger, men när jag klädde om dem så beslöt jag mig för att byta färg på silkespappret. Nu passar de in mycket bättre här hos oss!
Vill ni se hur det såg ut innan och hur jag gjorde så kan ni kika in HÄR.


Två tomtar som representerar "Storebror & Lillasyster" står nu på tv-bordet. Det är ungefär såhär många tomtar som kommer fram hos oss...

Sedan har vi köket...

När jag hade släckt alla lampor, tro hopp & kärlek och stjärnorna i köksfönstret så uptäckte jag vilket fantastiskt mönster som avspeglades på väggen!


Led-slingan kastade skuggor från påsarna och de smala grenarna. Det marmorerade hela väggen! Känslan i rummet var så mysigt och på något vis harmoniskt, att jag hade lust att sätta mig och bara sitta där och titta, njuta och slappna av.
Tyvärr var klockan mycket och jag hade som vanligt tidig väckning, kl.5.45... Bestämde mig för att gå och sova istället. Hoppas ni haft en utmärkt start på veckan!


Kitty

1 kommentar:

Interior by Sofia sa...

Mysigt! De vita tro,hopp & kärlek är såå fina!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen