onsdag 24 december 2014

Julgodiset 2014 del 1: Choklad

I helgen slängde jag ihop några varianter av julgodis. Det mesta i choklad och vissa sorter blev påhittade kombinationer.

Till vänster är nygjorda och oskurna amerikanska chokladfudge och en annan variant med samma grundrecept, men som liknar mer rocky road fudge. Längst bak är en enkel rocky road på mörk- och mjölkchoklad. Längst fram är skuren kardemummatryffel och samma tryffel har jag rullat till bollar och sedan rullat dem i kokosflingor. I formen till höger har jag samma tryffel, men denna är doppad i vitchoklad och hackad mandel. Där finns även två nästan lika varianter på chokladkonfekt, skillnaden är bara att den ena är toppad med vitchoklad. Bättre bild på dem kommer längre ner.


Rocky road
Kardemummatryffel

Kardemummatryffel rullad i kokos
kardemummatryffel dopad i vitchoklad och hackad mandel samt två varianter av chokladkonfekt med nougat och hasselnöt

Ska visa närmare bilder på hur de ser ut.


Chokladkonfekten är väldigt enkel att göra. Sätt en klicka smält mörkchoklad i metallformar och dra runt med skeden så att kanterna blir täckta. Ställ in i kyl så chokladen får stelna. Klicka i lite nutella och tryck ner en hasselnöt. Hälften toppade jag med mörkchoklad och andra hälften med vitchoklad. Låt stelna och njut!

Testade även på att koka kola... Men det tar vi nästa gång!


Kitty

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen