söndag 24 juni 2018

Nytrimmat och planterat på odlingslotten

Lånade sonens vespa ikväll och åkte ut till odlingslotten.
Det var så skönt väder att åka skoter istället för bil. I sadeln hade jag laddat upp med plantor!sonens moppe
Det blev perfekt mängd plantor för en pallkrage.
Halva blev med broccoli 'Green Magic', Några plantor av lila grönkål 'Scarlet' och lite utspridda pak choi plantor. Pak choi (och de andra kålplantorna) sådde jag ute i plastback och har inte hunnit få dem i jorden. Är osäker på hur mycket pak choi kommer växa innan de går i blom, men det är värt att plantera istället för att låta dem bli förstörda.

Nu när jag tagit fiberduken av en annan pallkrage så fick jag bågar att sätta på denna istället.Känns roligt att jag hunnit komma en bit på vägen under min semestervecka. Tre pallkragar och en odlingsbädd har jag kvar att plantera i.


Mina fiberdukstunnlar lyser upp i kvällssolen.
Kan inte mycket annat än att känna mig nöjd. Det kommer bli en hel del grönsaker både här och hemma i köksträdgården.


När man tittar långt in på den nedre bilden så kan man se hur nytrimmat gräset är.Maken kom med hit en kväll och trimmade odlingslotten, gångarna och runt vattenposterna och sånt. Jag hade hela midsommarängen här på lotten innan! Nu är det så snyggt igen! (Förrutom mina säckar med gräs och löv...)
En sån skillnad det blev!Nu borde man passa på att förstora marktäckningen när det är nytrimmat här.
Det är så mycket värre att täcka in när materialet under är fluffigt. Jag har snart fyllt alla bäddar och pallkragar på lotten, så det börjar nog vara dags att förstora och få mer odlingsyta.

Jag har inte fått ut all potatis ännu, och jag ser hur stora nypotatisar som redan finns i den tunna jordytan på brickan. Brukar gå rätt snabbt till första skörden när man fördriver potatisen.

/ Kitty 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

1 kommentar:

♥Min Eden♥ sa...

Ja det blev bra! Jag borde också ta och täcka in mera nu... Jag har ju också en Vespa, som vi tog från Jeppo, min fars gamla. Har aldrig kört varken en mopo el Vespa men borde nog ta tag i den saken, det skulle vara perfekt att åka till lotten med... :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen